Με τη συμμετοχή 42 εκθετών από την Πελοπόννησο αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, με τον κόσμο να αγκαλιάζει για άλλη μια φορά τη διοργάνωση και με τα αγροδιατροφικά και τα λοιπά τοπικά προϊόντα πολλών περιοχών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 7η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον».

Την έκθεση, που φέτος διεξήχθη στις αρχές Αυγούστου, επισκέφθηκαν εκατοντάδες Καλαματιανοί, αλλά και επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι είδαν από κοντά τα εκλεκτά προϊόντα, δοκίμασαν και αγόρασαν υπέροχες γεύσεις στα περίπτερα των εκθετών, ενώ γνώρισαν από κοντά και διάφορα προϊόντα οικοτεχνίας.

Την τοπική γαστρονομία και τις εξαίρετες πρώτες ύλες της Μεσσηνίας ανέδειξαν 5 σεφ, μαγειρεύοντας για το κοινό. Ήταν οι σεφ Ντίνα Νικολάου και Δημήτρης Πυλιώτης, καθώς και οι executive chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μιχάλης Αγγελόπουλος, Μιχάλης Σουρίλας και Μαρίνος Κουμουνδούρος. Όλοι έλαβαν μέρος εθελοντικά.

Σημειώνεται ότι έγινε και γευστικό πάντρεμα (food pairing) ελαιολάδων και φαγητών από την ομάδα Oliverse, καθώς και γευσιγνωσία ελαιολάδου από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας.

Εκτός της ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων, η έκθεση περιείχε πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με έντονη την παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας τόσο το βράδυ των εγκαινίων, όσο και το επόμενο βράδυ, όταν παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα στο χώρο της λίμνης του Πάρκου.

Δείτε παρακάτω ορισμένες εικόνες από την έκθεση:

Ελλαδικό