Με τη συμμετοχή 40 μαθητών σχολών μαγειρικής από την Πελοπόννησο ξεκίνησε από την Καλαμάτα το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας, μία συνδιοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού με την εταιρεία Παπαδημητρίου.

Η συνεδριακή αίθουσα του Elite City Resort διαμορφώθηκε για τις ανάγκες του διαγωνισμού, οι κριτές έκατσαν στις θέσεις τους και οι μάγειρες… έπιασαν “δουλειά”! Μετά τη διαδικασία αναδείχθηκαν 6 νικητές, οι οποίοι μαζί με τους νικητές που θα αναδειχθούν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Καλαμάτα τον Σεπτέμβριο.

Στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, οι παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, κριτές ήταν ο «Γαστροναύτης» Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, ο Γιάννης Καρβέλας, διευθυντής της «PARATUS Europe», ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και η Νένα Δημητρίου, δημοσιογράφος γεύσης από τον Γαστρονόμο και την Καθημερινή.

Οι νικητές του 1ου ημιτελικού ήταν οι Γεώργιος Παναγής (ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ), Βαγγέλης Βενετσάνος (ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ), Δημήτρης Καραμπιλας (ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ), Απόστολος Τζινος (ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Παναγιώτης Φειδάς (ΔΙΕΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ) και Lidia Atodiresei (ΔΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ).

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας.

Ελλαδικό