45 φιάλες αίμα και 30 εθελοντές δότες μυελού των οστών είναι τελικά ο απολογισμός της 2ης Αιμοδοσίας Αγάπης 2017. Αναφερόμαστε σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με άρωμα αγάπης για τον εθελοντισμό και φυσικά για την προσφορά στον συνάνθρωπο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στην Καλαμάτα.

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης της Δημ Βλαχονικολός & Σια ΟΕ μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αιματολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου για δεύτερη φορά διοργάνωσαν Εθελοντική Αιμοδοσία εντός του εμπορικού καταστήματος με τίτλο “2η Αιμοδοσία Αγάπης”.

Πρόκειται για μία δράση που προωθεί την έννοια του Εθελοντισμού και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη διάδοσή της, η οποία έλαβε χώρα από τις 10:00 έως 20:00 εντός του καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Μετά την αιμοληψία στους αιμοδότες προσφέρθηκε φρέσκος χυμός και μπάρες ενέργειας,  τα οποία προσέφερα το Cafe Deli και  το Εργαστήρι Χριστόπουλος αντίστοιχα, ενώ ήταν
παρών ο Ιατρός Διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Αδαμόπουλος Ιωάννης καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας.

Ο Κωνσταντίνος Βλαχονικολός εκ των εμπνευστών και διοργανωτών της δράσης αυτής συγκεκριμένα αναφέρει:

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθώς ο βασικότερος σκοπός της δράσης αυτής επιτυγχάνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Η 2η εθελοντική αιμοδοσία πρόσφερε σχεδόν τα 4πλάσια αποτελέσματα σε σχέση με την πρώτη αιμοδοσία αγάπης, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να βάλουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους.

Σκοπός μας είναι η 3η εθελοντική αιμοδοσία το 2018, να πραγματοποιηθεί για 2 ημέρες, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτή την πράξη, μια πράξη που εμπράκτως αποδεικνύει την ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης προς τον συνάνθρωπο μας.

Ελλαδικό