Το θέατρο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι μια μορφή Τέχνης, ένα μέσο ψυχαγωγίας, που μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν’ αγγίξουμε ο ένας τον άλλο, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια και να αποδεσμεύσουμε τη φαντασία μας…
Με ιδιαίτερη χαρά παρατηρήσαμε ότι η πόλη μας μας δίνει την ευκαιρία να βιώσουμε τις παραπάνω αρετές του θεάτρου, καθώς ανεβαίνουν αρκετές και αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.
“Αλλοίμονο στους νέους”
Η παράσταση παίζεται στην Κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας από τις 31 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί έως τις 29 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Πρόκειται για την παλιά (1961) αγαπημένη μας ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, που αναβιώνει τώρα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Κατσουλάκη. Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης “Το έργο είναι ένα ταξίδι στις ομορφιές μιας άλλης εποχής, με βαγόνι μια ασπρόμαυρη παράσταση”.
Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο: 21:00 & Κυριακή 20:00
“Ποιος ανακάλυψε την Αμερική”
H θεατρική ομάδα “Αυτοσχέδια σκηνή” έκάνε πρεμιέρα στις 7 Μαρτίου με την κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» που έχει γνωρίσει 19 ανεβάσματα. Το έργο έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου στην Κροατία.
Λίγα λόγια για το έργο: Δύο κορίτσια ανακαλύπτουν τη ζωή προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Τις συναντάμε σε όλους τους κύκλους της ζωής τους, να αλλάζουν μορφές, πρόσωπα και ρόλους. Ανάμεσά τους ο αιώνιος άντρας σύζυγος, εραστής και προδότης.
Οι παραστάσεις θα παίζονται στο θεατράκι της αυτοσχέδιας σκηνής, Μπενάκη 19, όλο το Μάρτιο κάθε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 20:30.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6908676277
Kρατήσεις μέσω internet: www.aftosxediaskini.blogspot.
Τιμές εισιτηρίου: 10 euro (κανονικό), 5 euro (για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους)
“Το Τρίτο Στεφάνι”
Στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας ανεβαίνει η παράσταση του έργου του Κώστα Ταχτσή «Το Τρίτο Στεφάνι» σε διασκευή Σταμάτη Φασουλή – Θανάση Νιάρχου και σκηνοθεσία του Κώστα Χαλκιά. Τους ρόλους υποδύονται ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη της «Θεατρικής Διαδρομής». Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ εκτός από Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Μαρτίου 2015.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπινων ψυχών αποκαλύπτεται σε αυτή την περιπλάνηση, ενώ η κοφτερή, χυμώδης αυθεντική γραφή του κ. Ταχτσή δεν χαρίζεται σε κανέναν. Άπειρες ιστορίες αγάπης, πάθους αλλά και φτώχειας και μιζέριας έρχονται στο μυαλό των δυο αφηγητριών, Νίνας και Εκάβης, καθόσον μας εκμυστηρεύονται τους καημούς τους, συνθέτοντας έναν ολόκληρο κόσμο και κάνοντάς μας κοινωνούς της ατμόσφαιρας της μικροαστικής Αθήνας από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι την Κατοχή και τον εμφύλιο.
Ο αγώνας τους για επιβίωση και για ένα καλύτερο αύριο δοσμένος με τρυφερότητα, χιούμορ αλλά και σκληρότητα αντικατοπτρίζει την Ελληνική πραγματικότητα τη εποχής, με τις αντιφάσεις, τη δύσκολη μοίρα της, την γοητεία και την ομορφιά της.
Ώρες και μέρες παραστάσεων
21:00 – κάθε βράδυ εκτός από Δευτέρα
Σημείο προπώλησης εισιτηρίων
Πνευματικό Κέντρο, κάθε μέρα 18:00-21:00
“Τρία δευτερόλεπτα”
Σε συγγραφή και σκηνοθεσία του Βασίλη Φλώρου, η θεατρική ομάδα “Ωκύτοπο”, ανεβάζει την παράσταση «Τρία δευτερόλεπτα». Η πρεμιέρα της παράστασης είναι το Σάββατο 14 Μαρτίου στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής στις 21:00. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 Μαρτίου και στη συνέχεια το έργο θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
“Κατά φαντασίαν ασθενής”
Η τελευταία κωμωδία του Μολιέρου, που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα, γοητεύει επί αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει μια πολύ ευαίσθητη χορδή της ανθρώπινης ψυχής, προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα απ’ το γέλιο, τους βαθύτερους ανθρώπινους φόβους.
Το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης ανεβάζει την παράσταση σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη καθε σαββατοκύριακο στο Δασκαρόλειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 8.30μμ.
Λίγα λόγια για το έργο:





















