Ο Μάριος Σαρέλλας είναι ένας νεαρός Καλαματιανός μουσικός με αρκετές ικανότητες και μεράκι γι’ αυτό που κάνει. Παίζει κιθάρα εδώ και αρκετά χρόνια σε μαγαζιά της πόλης και έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με αρκετούς άλλους μουσικούς.

Είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου Καλαμάτας και όντας μόλις 20 χρονών, αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο  καλλιτέχνη. Με επιρροές από τον Χιώτη εκτελεί με την κιθάρα του τραγούδια σε έντεχνο, παραδοσιακό και λαϊκό ύφος, ενώ δε διστάζει να δοκιμαστεί και στη σύνθεση. Έχει μειωμένη όραση, αλλά αυτό καθόλου δεν τον εμποδίζει να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά και να βελτιώνεται συνεχώς. Είναι ένα άτομο που ψάχνεται με τη μουσική και επιδιώκει να εξελίσσεται ως μουσικός.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τον Μάριο μέσα από την παρακάτω συνέντευξη που με προθυμία μας παραχώρησε.

Πόσα χρόνια παίζεις κιθάρα και πόσα ασχολείσαι επαγγελματικά με αυτό;

Κιθάρα παίζω απ’ τα δέκα μου και από 15 χρονών σε μικρά μαγαζιά. Πρόσφατα, πριν από ένα-δυο μήνες, ξεκίνησα μαθήματα στην Αθήνα και πιστεύω ότι ουσιαστικά κιθάρα ξεκίνησα να παίζω αυτούς τους δύο μήνες.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τις μουσικές σου συνεργασίες;

Έχω συνεργαστεί με αρκετούς μέχρι τώρα. Από τα 18 μου παίζω με τον Δημήτρη Αθανασακόπουλο, με τον οποίο είμαστε συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια και θα συνεχίσουμε να είμαστε, ελπίζω για πάντα γιατί έχουμε «δέσει». Έχουμε φτιάξει, μάλιστα, και ένα σχήμα, τις «Διπλοπενιές» και ελπίζουμε να βρούμε άτομα στο μέλλον για να το εμπλουτίσουμε. Επίσης, η συνεργασία με την Ηρώ Κωνσταντοπούλου, που έχουμε δουλέψει αρκετές φορές, είναι καλή. Άλλη μια καλή συνεργασία είναι με τη Μυρτώ Καμβυσίδη και με τη Θαλένα Αβραμέα. Αυτές είναι οι πιο δυνατές στιγμές που έχω ζήσει. Ένας μουσικός θα έχει καλές συνεργασίες, αλλά και κακές.

Πώς αντιδρά το κοινό και οι συνεργάτες σου που παρά τη μειωμένη όραση παίζεις επαγγελματικά κιθάρα;

Πολλοί μπορεί να λένε καλά λόγια και άλλοι κακά. Ποτέ δεν έχω ζήσει ξεχωριστή αντιμετώπιση. Όταν παίζω καλά δέχομαι και τα ανάλογα λόγια, ενώ όταν δεν παίζω καλά δέχομαι και την αντίστοιχη κριτική. Δεν πιστεύω ότι κανείς πρέπει να κοιτάξει σαν κριτήριο το θέμα που έχω με τα μάτια μου για να με κρίνει. Προτιμώ να ακούω την αλήθεια όσο καλή ή κακή και να είναι. Και γι’ αυτό επιδίωξα να κάνω μαθήματα στην Αθήνα με τον συγκεκριμένο δάσκαλο. Αυτό το διάστημα έχω μάθει όσα δεν έμαθα μέσα σε αυτά τα δέκα-έντεκα χρόνια που παίζω. Πιστεύω ότι τώρα είμαι στην αρχή σε αυτό που κάνω. Και ξεκίνησα καλά.

Πέρα από το να παίζεις κιθάρα, με τι άλλο ασχολείσαι;

Ασχολούμαι και με τη σύνθεση. Έχω γράψει και ένα τραγούδι που τραγουδάω με τη Μυρτώ Καμβυσίδη. Έχω γράψει και κάποια άλλα και θέλω να συνεχίσω να γράφω. Είναι κάτι που θέλω αρκετά να εξελίξω.

Μετακινείσαι άνετα στην Καλαμάτα;

Οι δρόμοι πλέον έχουν φτιαχτεί αρκετά και μπορώ να μετακινούμαι άνετα. Εκείνο, όμως, που πιστεύω πρέπει να διορθωθεί είναι το ότι ορισμένα σημεία στην Καλαμάτα δεν φωτίζονται αρκετά. Για παράδειγμα, στην παραλία, στη Ναυαρίνου, ορισμένα σημεία είναι σκοτεινά ή αναβοσβήνουν οι λάμπες. Έτσι, είναι έυκολο να χτυπήσει κανείς ή να πέσει. Γενικά, ωστόσο, θεωρώ προσβάσιμη την Καλαμάτα. Μπορώ να πάω όπου θέλω ό,τι ώρα θέλω. Αυτό προσπαθώ να κάνω και στην Αθήνα, αλλά είναι πολύ δύσκολη πόλη. Είναι «ζούγκλα».

Πού μπορούμε να σε ακούσουμε αυτόν τον καιρό;

Αυτή την περίοδο παίζω στο «Ρακομελάδικο» κάθε Παρασκευή και Σάββατο και στον «Ροδανθό» κάθε δεύτερη Πέμπτη. Στο «Ρακομελάδικο» έχουμε ένα έντεχνο-λαϊκό πρόγραμμα, ενώ στον «Ροδανθό» το ρεπερτόριο είναι πιο ροκ.

Σελίδα στο facebook >

Αν θα σε βρω… Μάριος & Μυρτώ

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.