Χθες το βράδυ είχαν την ευκαιρία, όσοι παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, να δουν με έναν διαφορετικό τρόπο τη ζωή της Μαρίας Κάλλας. Η Ελληνοαμερικανίδα Dr. Maria Boundas – Bakalis, λατρεύοντας το πάθος και το ταλέντο της Κάλλας, ερμήνευσε το μονόπρακτο «La Maria». Μέσα σε ένα κατακόκκινο φόρεμα, με ένα κόκκινο λουλούδι στο χέρι και με την ψυχή της Κάλλας μέσα της, μας έδειξε τι υπάρχει πίσω από το ταλέντο Κάλλας. Υπάρχει ο άνθρωπος Κάλλας.

Η παράσταση ήταν ερμηνευμένη στα αγγλικά, ενώ δεν έλειπαν οι ελληνικές λέξεις και εκφράσεις σημαντικές για τη Μαρία Κάλλας, όπως η λέξη «Έρως». Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της η Dr.  Maria Boundas – Bakalis διάβασε στο κοινό που παρακολουθούσε διάφορα γράμματα της Κάλλας, καθώς και κριτικές που είχε δεχθεί. Επίσης, το κοινό άκουσε από τα ηχεία και την ίδια την Κάλλας σε μερικά σημεία της παράστασης.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο χθεσινό κάλεσμα, αν και δεν ήταν ο αναμενόμενος, έμεινε ενθουσιασμένος από την ερμηνεία της  Ελληνοαμερικανίδα Dr. Maria Boundas – Bakalis και το περιεχόμενο της παράστασης. Ελπίζουμε να γίνονται πιο συχνά τέτοιες εκδηλώσεις και ο κόσμος να της αγκαλιάζει όπως τους αρμόζει.

Ελλαδικό
anna pavlou
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.