Η ηθοποιός Μαρία Ανδρούτσου επισκέφτηκε πρόσφατα την πόλη μας με αφορμή την περιοδεία για την παράσταση «Ντροπής πράγματα», στην οποία συμπρωταγωνιστεί με το Χρήστο Μπάτζιο και μίλησε στο «Kalamata IΝ» για τις εντυπώσεις που σχημάτισε για την Καλαμάτα και για τα επαγγελματικά της σχέδια:

 

Επισκέφτηκες πρόσφατα την Καλαμάτα στα πλαίσια της περιοδείας σου για την παράσταση «Ντροπής πράγματα». Πρώτη φορά στην πόλη μας και τι θα κρατήσεις από αυτήν;

Έχω επισκεφτεί και στο παρελθόν την Καλαμάτα. Έμεινα αυτή τη φορά λίγο περισσότερο απ’ ότι μέχρι τώρα. Είναι πολύ όμορφος τόπος, μια ζωντανή πόλη, με πολύ θετική ενέργεια, που συνδυάζει υπέροχη θάλασσα, αλλά και βουνό. Έχει μια κίνηση που μου αρέσει πολύ, γίνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις – δράσεις και έχει πολύ νέο κόσμο. Είναι πολύ ευχάριστη εμπειρία το να την επισκέπτεσαι και μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο.

 

Έχεις γυρίσει όλη την Ελλάδα φέτος για παραστάσεις και έχεις επισκεφτεί πάνω από 50 πόλεις. Έχει κάτι η Καλαμάτα που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πόλεις που πήγες;

Έχει ένα φυσικό όμορφο τοπίο, αυτήν την τεράστια παραλία. Εγώ έχω λατρεία με τη θάλασσα και τα μέρη που έχουν θάλασσα είναι αγαπημένοι μου προορισμοί. Μου αρέσει, ακόμα, που έχει πολιτιστική ζωή, το Φεστιβάλ Χορού, έντονα θεατρικά δρώμενα. Αυτό που ξεχωρίζω στην Καλαμάτα, το οποίο δεν το έχουν πολλά μέρη, είναι ότι εδώ υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων. Κάποιος μπορεί να επισκεφτεί την Καλαμάτα και να πάρει μια γεύση από πολλά διαφορετικά πράγματα, να ικανοποιήσει τις αισθήσεις του και τις ανησυχίες του τις πολιτιστικές, να χαλαρώσει, είναι ένας τουριστικός προορισμός που καλύπτει ευρύ φάσμα απαιτήσεων. Διαθέτει πολύ ωραία ξενοδοχεία. Πολύ ωραίο είναι, επίσης, το κέντρο, η αγορά, τα café.

 

Πώς κρίνεις την κουλτούρα της Καλαμάτας και το πολιτστικό της υπόβαθρο;

Δεν έχω μείνει αρκετό καιρό στην Καλαμάτα, ώστε να έχω μια πλήρη εικόνα, αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κινείται έντονα στον πολιτιστικό τομέα. Αν κρίνω και από την παράσταση που δώσαμε, ο κόσμος εδώ είναι «εκπαιδευμένο» κοινό, που σέβεται τους καλλιτέχνες, δείχνει να ενδιαφέρεται για την πολιτιστική ζωή και δραστηριότητα και  ξέρει να παρακολουθεί και να αναγνωρίζει πως μια bar theatre παράσταση απαιτεί τη συμπεριφορά μιας θεατρικής παράστασης . Γι’ αυτό και υποστηρίζει και τόσα πολλά μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

 

Με ποιο τρόπο θα προέτρεπες κάποιον να επισκεφτεί την Καλαμάτα;

Καταρχήν, θα πρέπει να αναφερθώ στο σύγχρονο οδικό δίκτυο. Για μένα, που ξεκίνησα από την Αθήνα, μου φάνηκε εύκολη η πρόσβαση στην πόλη σας και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ένας όμορφος κοντινός προορισμός  που μπορεί να συνδυάσει πολλά διαφορετικά πράγματα. Η Καλαμάτα είναι μια χαρισματική πόλη.

 

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για το καλοκαίρι;

Συνεχίζουμε την περιοδεία για την ώρα, έχουμε να επισκεφτούμε ακόμα με την παράστασή μας πολλές περιοχές. Ίσως συνεχίσουμε και με ένα «Ντροπής πράγματα 2» ή κάποια θεατρική δουλειά. Τηλεοπτικά δεν προβλέπεται προς το παρόν κάτι. Και παρ’ ότι όλοι γνωρίζουν πως στο χώρο της τηλεόρασης είναι δύσκολη η κατάσταση, εγώ είμαι αρκετά αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω πως σιγά σιγά θα καλυτερέψουν τα πράγματα.

 

Η Μαρία Ανδρούτσου είναι ηθοποιός και έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση, το θέατρο και το σινεμά. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ δημοφιλή τηλεοπτικά σίριαλ, όπως το «Πενήντα – πενήντα» και οι «Σαββατογεννημένες». Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου. Στον ελεύθερο χρόνο της, που είναι ελάχιστος, της αρέσει να κάνει βόλτες στην πόλη και να χάνεται μέσα στο πλήθος.

Σπούδασε στο Σχολείο Υποκριτικής του Κώστα Καζάκου, στο Στούντιο της Άντζελας Μπρούσκου και στο Θέατρο των αλλαγών.

Τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα, ωστόσο, τα έκανε στο χώρο της μουσικής. Διαθέτει δίπλωμα πιάνου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές πιάνου στο Παρίσι και ακολούθησε η ειδικότητά της, στα Σόφια, στη μουσική δωματίου.

Ασχολήθηκε, ακόμα, με το χορό, σπουδάζοντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Κλασικό και Σύγχρονο χορό.

Ελλαδικό