Ξεκινά η προφεστιβαλική δράση του 8ο φεστιβάλ δρόμου Καλαμάτας, λίγους  μήνες ύστερα από το απόλυτα επιτυχημένο  τριήμερο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε  τον περασμένο Ιούλιο. Οι διοργανωτές (Κέντρο Νέων Καλαμάτας, ΚΕΦΙΑΠ, Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Προσεχώς» και Πολιτιστικό σύλλογο Καλαμίου) εγκαινιάζουν το επερχόμενο,  παρουσιάζοντας στο κοινό της πόλης, τους Chapazard, μια ομάδα ερχόμενη από την Γαλλία,  με στόχο να μας υπενθυμίσει μέσα από το διαδραστικό της  παραμύθι, την αξία αλλά και τον κύκλο του νερού.

Το ‘La Fée des Gouttes’  ή αλλιώς Η ‘Νεράιδα των σταγόνων’, είναι μια παιδική παράσταση που θα μυήσει τους μικρούς φίλους στον κόσμο των ήχων και της αίσθησης, παράλληλα όμως  θα τους διδάξει  την πολύτιμη αξία του νερού και όλα αυτά μέσα σε ένα μαγικό τσίρκο, όπου οι μικροί θεατές ενθαρρύνονται να αγγίξουν, να παίξουν, να εκφραστούν και εν τέλει να ανακαλύψουν ένα νέο κόσμο που τους συναρπάζει. Το μαγικό αυτό τσίρκο θα στηθεί στην πλατεία Όθωνος από το Σάββατο 1Φεβρουαρίου  έως και την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου. Οι παραστάσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ θα υπάρχει  κουτί οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό να καλυφθούν τα μεταφορικά έξοδα της ομάδας  Chapazard.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 18.00

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου  ώρα έναρξης 17.30 & 18.30

Δευτέρα 3   Φεβρουαρίου  ώρα έναρξης 17.30 & 18

*Το 8ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας θα γίνει στις 11-12-13 Ιουλίου 2014

Πάρτε μια μικρή γεύση από την παράσταση

Ελλαδικό
Ανδρέας Καρασπήλιος
Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είναι υπεύθυνος του οπτικοακουστικού υλικού της INDEVIN και του Kalamata IN. Κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύουμε και πολλές από τις φωτογραφίες των άρθρων μας. Γράφει άρθρα γενικής θεματολογίας στο Kalamata IN.