Πολλές φορές αυτό που ζητάμε είναι ένα πιάτο καλό φαγητό. Όχι κάτι εξεζητημένο, περίπλοκο, μοντέρνο αλλά μαγειρευτό φαγητό, το οικείο, απλό… αυτό που θυμίζει το φαγητό της μαμάς μας. Καλομαγειρεμένες, νόστιμες, φτιαγμένες με τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά συνταγές, μαγειρική βασισμένη στην ελληνική παράδοση και την υγιεινή διατροφή.
Πού μπορούμε να βρούμε μαγειρευτό φαγητό με ελληνικές, σπιτικές γεύσεις και χαμηλές τιμές στην Καλαμάτα;
Παραδοσιακό εστιατόριο «Ο Νέδων»
Μεσημέρι… και αναζητάμε ένα καλό πιάτο, σπιτικό φαγητό με φρέσκα υλικά και παραδοσιακές γεύσεις. Την προσοχή μας τραβάει ένα παραδοσιακό εστιατόριο στα στενάκια του Ιστορικού Κέντρου με θέα την κοίτη του ποταμού Νέδοντα της Καλαμάτας.
Δε θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα παρά «Νέδων» και από το 1996 άνοιξε τις πόρτες του καλώντας μας να απολαύσουμε μαγειρευτά πιάτα με σεβασμό στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά και τις πιο νόστιμες συνταγές!
Ο Γιώργος Ασημάκος με την οικογένειά του μας περιμένουν σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, με ιδιαίτερες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας και τιμές που θα μας κάνουν αμέσως πιστούς θαμώνες του εστιατορίου του.
Τα πιάτα διακρίνονται για την ποιότητά τους και τη γεύση τους, η ποικιλία γαστριμαργικών επλογών είναι μεγάλη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για φαγητό σε πακέτο για όσους θέλουν να απολαύσουν σπιτικό φαγητό στο χώρο τους.
Εστιατόριο – Ταβέρνα «Τα Ρολλά»
Από το 1924 “Τα Ρολλά” μας καλούν σε ένα ταξίδι στην παράδοση και τη γεύση.
Ο «Μπάρμπα Γιάννης» επέστρεψε από την Αμερική όπου δούλευε ως μετανάστης και αποφάσισε να μοιραστεί σπιτικές συνταγές ανοίγοντας ένα εστιατόριο που πήρε το όνομά του από τα εξωτερικά μεταλλικά ρολά του κτιρίου.
Εδώ και 90 χρόνια “Τα Ρολλά” είναι γευστικός προορισμός και στέκι για εργαζομένους, φοιτητές, οικογένειες και όσους ψάχνουν να φάνε σπιτικό ελληνικό φαγητό. Το μεσημέρι εκεί μπορούμε να απολαύσουμε περισσότερα από 15 μαγειρευτά πιάτα, ενώ το βράδυ θα μας κερδίσουν οι κλασικές γεύσεις σχάρας και φρέσκων ψαρικών.
Στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, με τραπεζάκια έξω, αλλά και μέσα, αυθεντική ταυτότητα ελληνικού μαγειρείου και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα ο Γιώργος Αθανασόπουλος συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση παρέχοντας νόστιμο μαγειρευτό φαγητό σε εξαιρετικές τιμές.
“Τα Ρολλά” κατέχουν το Ειδικό σήμα Ελληνικής Κουζίνας από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το οποίο αποτελεί απόδειξη της υψηλής ποιότητας και των φρέσκων υλικών που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα των ελληνικών φαγητών.
Ταβέρνα «Αργώ»
Με την Αργώ της Καλαμάτας δε θα μεταφερθούμε στην Κολχίδα της ελληνικής μυθολογίας αλλά στον κόσμο των γευστικών απολαύσεων!
Στη Μαρίνα Καλαμάτας, το εστιατόριο «Αργώ» μας καλωσορίζει με μαγειρευτό φαγητό και ψητά της ώρας και υπόσχεται να ικανοποιήσει τα γούστα μας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Αν θέλουμε να απολαύσουμε ελληνική, μεσογειακή κουζίνα σε έναν όμορφο και καταπράσινο χώρο μπροστά στη θάλασσα με θέα τον επιβλητικό Ταΰγετο και τα πολυτελή σκάφη, δεν έχουμε παρά να έρθουμε στο εστιατόριο του κύριου Ρουσάκη.
Η εμπειρία των μαγείρων σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών προσφέρει ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα, ενώ αμέσως θα μας κερδίσει η φιλική και άμεση εξυπηρέτηση από το γνωστό σε όλους Αντώνη.
Προορισμός η Μαρίνα της πόλης, λοιπόν, για ένα γευστικό ραντεβού στην «Αργώ» όπου καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ μας περιμένει καλό μαγειρευτό φαγητό σε πολύ προσιτές τιμές.
Κύριο χαρακτηριστικό η μεγάλη ποικιλία στα μαγειρευτά φαγητά παρασκευασμένα με μεράκι και αγνά ντόπια υλικά και μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις από την ελληνική κουζίνα.