Τις 12 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας αποθεώνει πρόσφατο δηµοσίευµα του «Lonely Planet», αναφέροντας πως «η Ελλάδα διαθέτει έναν εκπληκτικό αριθµό χρυσαφένιων ακρογιαλιών, που περιβάλλονται από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου και του Αιγαίου».

Για όσους αναζητούν αποµονωµένους όρµους για να ξεφύγουν από τα πλήθη, δηµοφιλείς ακτές µε περισσότερη βουή, αλλά και παραλίες για αρχάριους κολυµβητές, στη χώρα µας θα τα βρούνε όλα, σύµφωνα µε την ανάρτηση του διάσηµου ταξιδιωτικού οδηγού σε όλο τον κόσµο.

Ανάµεσα σε αυτές συµπεριλαµβάνεται η Βοϊδοκοιλιά, καταλαµβάνοντας µάλιστα τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Ο συντάκτης του άρθρου τονίζει το χαρακτηριστικό σχήµα µισοφέγγαρου της παραλίας καιτην χρυσαφένια αµµουδιά που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ακτές της Μεσσηνίας, παραθέτοντας παράλληλα πληροφορίες για το πως συνδέεται η περιοχή µε την Οδύσσεια και το ταξίδι του Τηλέµαχου, καθώς και οδηγίες για να µεταβούν οι ταξιδιώτες εύκολα σε αυτή.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η παραλία «blockbuster» των ελληνικών ακτών, όπως τη χαρακτηρίζει το «Lonely Planet», η οποία δεν είναι άλλη από το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Οι υπόλοιπες ακτές που συµπληρώνουν το αφιέρωµα είναι οι εξής: Κουκουναριές (Σκιάθος), Μύρτος (Κεφαλονιά), Κόκκινη παραλία (Σαντορίνη), Ελαφονήσι (Κρήτη), Ποτάµι (Σάµος), Ποσείδι (Κασσάνδρα Χαλκιδικής), Σεϋχέλλες (Ικαρία), Φαλάσαρνα (Χανιά), Πλάκα (Νάξος), Πρασονήσι (Ρόδος).

Ελλαδικό