Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, όχι μόνο των τοπικών αλλά και όλης της Ελλάδας, έχει προσελκύσει η «Λευκή Νύχτα», που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Παναγιώτη Νίκα. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος έχει δώσει συνεντεύξεις σε 6 Αθηναϊκά μέσα ενημερώσεως και σήμερα το πρωί θα μιλήσει στο τηλεοπτικό δίκτυο «Mega».

Η «Λευκή Νύχτα» ή αλλιώς «Νύχτα Εμπορίου και Πολιτισμού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου, από τις 20.00 μέχρι τις 04.00 το ξημέρωμα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου και θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις τόσο από το Δήμο όσο και από επιχειρηματίες και συλλόγους της περιοχής μας. Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει μία ιδανική ευκαιρία για ψώνια σε χαμηλές τιμές, κατά την ολονύκτια λειτουργία των καταστημάτων εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με «εκπτώσεις στις εκπτώσεις» που θα φτάνουν μέχρι και 80%, όπως ακόμη και μία αφορμή για διασκέδαση και ψυχαγωγία, με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση αυτή αναμένεται να τονώσει την αγορά της πόλης και να προσεγγίσει επισκέπτες και τουρίστες, αφού η κίνηση αυτή έχει ήδη γίνει γνωστή όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και εκτός αυτής.

Ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σκοπός είναι να έλθει κόσμος στην Καλαμάτα, να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες, αλλά και να πλαισιώσουμε τη δράση αυτή με πολιτιστικές εκδηλώσεις». Λίγο έμεινε γι’ αυτή την ξεχωριστή νύχτα, με την οποία η Καλαμάτα θα αποχαιρετίσει με τον καλύτερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της «Λευκής Νύχτας»:

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως έχει διαμορφωθεί κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας, συλλόγων και ιδιωτών, έχει ως εξής:

1.Το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων θα δώσει η Δημοτική Φιλαρμονική, περιδιαβαίνοντας όλο το κέντρο και παίζοντας μουσική

2.Ιστορικό Κέντρο: στην πλατεία Αμφείας (Παπλωματάδικα) μουσική εκδήλωση

3.Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, disco party

4.Στην πλατεία 23ης Μαρτίου, έκθεση ζωγραφικής

5.Στην πλατεία Όθωνος, παραδοσιακό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Αμφειείς»

6.Στο Ιστορικό Κέντρο, από επιχείρηση υποδημάτων εκδήλωση με jazz μουσική και επίδειξη κατασκευής παπουτσιών

7.Στην οδό Γερμανού, σχολή χορού θα κάνει latin party

8.Αριστομένους, στον πεζόδρομο, έκθεση φωτογραφίας

9.Συμβολή Αριστομένους και Κολοκοτρώνη: γυμναστικές επιδείξεις με τραμπολίνο και «ιπτάμενα σεντόνια»

10.Στον πεζόδρομο Αριστομένους, πλησίον Δημαρχείου, μουσική εκδήλωση με χορούς βαλς

11.Στον πεζόδρομο Αριστομένους, πλησίον Δημαρχείου, karaokeparty

12.Οδός Κολοκοτρώνη: παραδοσιακή μουσική και χοροί

13.Οδός Αναγνωσταρά: επιδείξεις μόδας νυφικών και ρούχων και μουσικές εκδηλώσεις

14.Κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου: εκδήλωση από το Δήμο Καλαμάτας με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου και, σε διάφορα σημεία κοντά στην πλατεία, από ιδιώτες: house party, παραδοσιακοί χοροί, ρεμπέτικα και έκθεση βιβλίου

15.Στοά Καλλικούνη: latin party

16.Στις οδούς Βαλαωρίτου και Ιατροπούλου: ξυλοπόδαροι, φωτιές και μουσικές εκδηλώσεις

17.Στην οδό Κανάρη: μουσική εκδήλωση

18.Στο τέρμα Αριστομένους (πλησίον οδού Μακεδονίας), χορευτικές εκδηλώσεις

19.Στη Ράχη, από αρτοποιείο προσφορά εδεσμάτων και μουσική εκδήλωση. Ο Δήμος συνεργάζεται για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Ενώσεων και Σωματείων και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας.

Ελλαδικό
Χαρά Κουλοπούλου
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.