Το κάθε σώμα για να το αναδείξουμε σωστά πρέπει να τονίσουμε τα δυνατά του σημεία και παράλληλα να κρύψουμε τις ατέλειες. Ένα σωστό ντύσιμο, σίγουρα θα μας βοηθήσει.

Για αρχή θα κατηγοριοποιήσουμε τους τύπους σώματος για να μπορεί πιο εύκολα η κάθε μία να βρει το δικό της. Ας τα δούμε, λοιπόν, πιο αναλυτικά…

Capture

  • Σωματότυπος μπανάνα

Εάν, το σώμα σου είναι ομοιόμορφα αδύνατο δηλαδή οι ώμοι, η μέση, το στήθος  αλλά και η περιφέρεια σου έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος τότε είσαι και εσύ μια από τις γυναίκες με σωματότυπο μπανάνα.

DO: ψηλόμεσα παντελόνια, μπλούζες και πανωφόρια με λάστιχο στο κάτω μέρος, cropped jacket και bomber, φορέματα με βολάν, φουσκωτές φούστες, ρούχα με ανοίγματα στο πλάι.

DON’T: χαμηλόμεσα παντελόνια, φαρδιά πανωφόρι

  • Σωματότυπος μήλο

Ανήκεις εδώ όταν έχεις πλούσιο στήθος και κοιλιά και η περιφέρεια της μέσης σου είναι η μεγαλύτερη σε όλο σου το σώμα. Επίσης, τα οπίσθιά σου είναι αρκετά μικρά.

DO: μπλούζες με ‘’V’’, παντελόνια σε ίσια γραμμή, φορέματα σε άλφα γραμμή, κλος φούστες, πανωφόρια σε ίσια γραμμή, φαρδιές σκουρόχρωμες ζώνες πάνω από φούστες η φορέματα.

DON’T: ψηλόμεσα παντελόνια και φούστες, μεσάτα πανωφόρια, στενές μπλoύζες.

unnamed

  • Σωματότυπος αχλάδι

Μεσογειακός σωματότυπος δηλαδή στενή μέση και στήθος μικρότερο από την περιφέρεια των γοφών.

DO: μπλούζες και φορέματα με έξω τους ώμους, παντελόνια σε ίσια γραμμή, φούστες και φορέματα σε άλφα γραμμή, ζώνες στη μέση, πανωφόρια τύπου jacket

DON’T: skinny παντελόνια, ανοιχτόχρωμα παντελόνια, φορέματα σε ίσια γραμμή, cropped πανωφόρια.

  • Σωματότυπος κλεψύδρα

Στο σωματότυπο κλεψύδρα ανήκουν οι γυναίκες με καμπύλες, με αρκετά λεπτή μέση και σε αναλογία μεγαλύτερη περιφέρεια στήθους και γοφών.

DO: ψηλόμεσα παντελόνια, pencil φούστες, μεσάτα φορέματα, cropped tops, ρούχα με ζώνη στη μέση.

DON’T: χαμηλόμεσα παντελόνια και φούστες, ρούχα σε ίσια γραμμή, skinny jeans

Η συγκεκριμένη στήλη δημιουργήθηκε με σκοπό να μας ενημερώσει για ό,τι νέο κυκλοφορεί, για όλες τις τάσεις και γενικότερα για ό,τι μπορούμε να μάθουμε γύρω από την έννοια της μόδας και πως μπορεί να μας φανεί χρήσιμη στην καθημερινότητά μας. 

Για δικές σας προτάσεις στη θεματολογία αλλά και για τις δικές σας ερωτήσεις, μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματα σας στο e-mail μου www.mikaelaparas@hotmail.com ή στον λογαριασμό μου στο Facebook «Mikaela Paraskeva».

Δείτε επίσης:

Let’s fashion it: Ας μιλήσουμε για μόδα με τη Μικαέλα Παρασκευά

Ελλαδικό
Η Μικαέλα Παρασκευά ασχολείται ενεργά με τη μόδα. Είναι υπεύθυνη της στήλης μας "Let's fashion it" και δημοσιεύει άρθρο στο Kalamata IN κάθε Παρασκευή.