Αγαπημένες μου φίλες καλησπέρα. Αυτή τη φορά θέλω να ασχοληθούμε με ένα θέμα πολύ διαφορετικό, το οποίο σίγουρα θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Σε όλες μας αρέσουν τα καινούργια ρούχα, τα διαφορετικά υφάσματα, οι απαλές υφές, δεν γνωρίζουμε όμως ακριβώς πως πρέπει να τα προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε για πάντα σαν καινούργια.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα αγαπημένα μας πλεκτά, τα οποία ειδικά φέτος έχουν την τιμητική τους. Όσο υπέροχα και να φαίνονται στην αρχή όλα τα πλεκτά, για παράδειγμα τα πουλόβερ, κάποια στιγμή θα κάνουν κόμπους. Είτε είναι από κασμίρι είτε από μαλλί είτε από βαμβάκι είτε από συνθετικό υλικό, είναι αναπόφευκτο ότι μετά από κάποιο διάστημα χρήσης (και πλυσίματος) θα εμφανίσουν κόμπους. Αυτό συμβαίνει γιατί με τον καιρό οι ίνες του υφάσματος σπάνε, μπλέκονται ή κολλάνε μεταξύ τους.

Πως όμως θα πρέπει να τα περιποιηθούμε;

  • Το πιο σημαντικό ίσως είναι το πλύσιμο. Θα πρέπει να διαβάζουμε καλά τις οδηγίες πλυσίματος του κατασκευαστή και να τις τηρούμε. Σωστή θερμοκρασία και συνήθως όχι πολλές στροφές στο πλυντήριο μας και πάντα θα πρέπει να τα γυρίζουμε από την ανάποδη πλευρά.
  • Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να τα ελέγχουμε για κόμπους και να τους απομακρύνουμε προσεκτικά με ένα μικρό ψαλιδάκι ή ξυράφι.
  • Τέλος κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικές μηχανές που αφαιρούν τους κόμπους και τις φθορές αν δεν θέλετε να το κάνετε με τον παραδοσιακό τρόπο.

Αυτές λοιπόν είναι οι συμβουλές για να τα χαρείτε όσο περισσότερο μπορείτε.

Προτάσεις για πλεκτά από το αγαπημένο μας Madame fashion and best.

Follow on Instagram: Madame_fashion.and.best
Like on facebook: Madame

Η συγκεκριμένη στήλη δημιουργήθηκε με σκοπό να μας ενημερώσει για ό,τι νέο κυκλοφορεί, για όλες τις τάσεις και γενικότερα για ό,τι μπορούμε να μάθουμε γύρω από την έννοια της μόδας και πως μπορεί να μας φανεί χρήσιμη στην καθημερινότητά μας.

Για δικές σας προτάσεις στη θεματολογία αλλά και για τις δικές σας ερωτήσεις, μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματα σας στη Μικαέλα Παρασκευά στο e-mail: www.mikaelaparas@hotmail.com ή στον λογαριασμό της στο Facebook: Mikaela Paraskeva.

Δείτε επίσης:

Let’s fashion it: Ας μιλήσουμε για μόδα με τη Μικαέλα Παρασκευά

Ελλαδικό
Η Μικαέλα Παρασκευά ασχολείται ενεργά με τη μόδα. Είναι υπεύθυνη της στήλης μας "Let's fashion it" και δημοσιεύει άρθρο στο Kalamata IN κάθε Παρασκευή.