Φίλες μου, καλησπέρα. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με ένα κομμάτι ίσως λίγο παρεξηγημένο, τα παντελόνια σε στυλ καμπάνα ή αλλιώς “flare pants”.

H αλήθεια είναι πως έχουν κάνει δυναμικό comeback από πέρυσι και έχουν καταλήξει να είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας. Είναι ένα κομμάτι που επέστρεψε από τις δεκαετίες του 70’ και του 80’ και το οποίο, αν φορεθεί σωστά, προσδίδει στυλ και χαρίζει μία εμφάνιση που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

unnamed

Τα συγκεκριμένα παντελόνια, μπορούμε να πούμε πως ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο, αρκεί βέβαια να τα συνδυάσουμε σωστά, τονίζοντας τα δυνατά μας σημεία και κρύβοντας τις ατέλειες.

unnamed

Tips για τη σωστή επιλογή σε παντελόνι καμπάνα:

  • Φρόντισε να είναι στο σωστό μάκρος. Αγοράζοντας το θα πρέπει να έχεις αποφασίσει αν θα το φοράς με flat παπούτσια ή με ψηλά. Δεν δείχνει όμορφο να είναι κοντό με τα ψηλοτάκουνα σου αλλά ούτε και να φουσκώνει γύρω από τα πόδια σου με τα flat.
  • Σαν πρώτη απόπειρα επίλεξε “jean” σε στυλ καμπάνα που μπορείς να το συνδυάσεις εύκολα και να δημιουργήσεις διαφορετικά  “outfit”.
  • Αν έχεις πιο λεπτή μέση και λίγο μεγαλύτερη περιφέρεια, επίλεξε ένα ψηλόμεσο και φόρεσέ το με μία ζώνη για να τονίσεις το σημείο αυτό και να τραβήξεις τα βλέμματα από κάποιο άλλο “κακό σημείο”.
  • Επίλεξε να το συνδυάσεις με μία πουκαμίσα ή με μία oversize μπλούζα που να καλύπτει τους γοφούς, αν θέλεις να κρύψεις εκείνο το σημείο.
  • Για λιγότερο όγκο στην περιφέρεια, απόφυγε τα παντελόνια με τσέπες στο πλάι, με πιέτες και με χαμηλό καβάλο.

unnamed

Η συγκεκριμένη στήλη δημιουργήθηκε με σκοπό να μας ενημερώσει για ό,τι νέο κυκλοφορεί, για όλες τις τάσεις και γενικότερα για ό,τι μπορούμε να μάθουμε γύρω από την έννοια της μόδας και πως μπορεί να μας φανεί χρήσιμη στην καθημερινότητά μας.

Για δικές σας προτάσεις στη θεματολογία αλλά και για τις δικές σας ερωτήσεις, μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματα σας στη Μικαέλα Παρασκευά στο e-mail: www.mikaelaparas@hotmail.com ή στον λογαριασμό της στο Facebook: Mikaela Paraskeva. 

unnamed

Δείτε επίσης:

Let’s fashion it: Η μόδα στα πόδια μας

Let’s fashion it: Τα απαραίτητα κομμάτια που πρέπει να έχει μια γυναίκα στη ντουλάπα της

Let’s fashion it: Ας μιλήσουμε για μόδα με τη Μικαέλα Παρασκευά

Ελλαδικό
Η Μικαέλα Παρασκευά ασχολείται ενεργά με τη μόδα. Είναι υπεύθυνη της στήλης μας "Let's fashion it" και δημοσιεύει άρθρο στο Kalamata IN κάθε Παρασκευή.