Η αλήθεια είναι πως όλοι μας, λίγο πολύ, σε κάποια φάση της ζωής μας, έχουμε ασχοληθεί με τη μόδα. Άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλοι με το να αισθανθούμε απλώς πως είμαστε “μέσα σε αυτή”.

Η λέξη μόδα, προέρχεται από τη λατινική λέξη “modus” που σημαίνει τρόπος ζωής και συμπεριφοράς. Είναι η διαρκής αναζήτηση του ανθρώπου για κάτι καινούργιο, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της κάθε εποχής. Η μόδα αποτελεί ένα μέσο έκφρασης, αισθητικής, προσωπικότητας, κοινωνικής θέσης αλλά και διάθεσης. Μέσα από τη στήλη αυτή, θα προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε μαζί της και να μάθουμε τα μυστικά της.

1346254106-Triumph-sponsor-London-Fashion-Week1

Για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα… ονομάζομαι Μικαέλα Παρασκευά και διατηρώ, εδώ και μικρό χρονικό διάστημα, κατάστημα με γυναικεία ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι πως ο χώρος της μόδας με γοητεύει από πολύ μικρή ηλικία, σχεδόν όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Πριν από το 2009 που εγκαταστάθηκα στην Καλαμάτα, ακολούθησα λίγο πιο επαγγελματικά τον χώρο αυτόν, παρακολουθώντας σπουδές ενδυματολογίας στην Αθήνα. Πλέον ήρθε η ώρα να τις αξιοποιήσω, δίνοντας όλη την αγάπη μου και το ενδιαφέρον στο κατάστημα μου και παράλληλα μέσα από τη στήλη αυτή.

fashion-lettering_1019-21

Μαζί θα ενημερωνόμαστε για ό,τι νέο κυκλοφορεί, για όλες τις τάσεις και γενικότερα θα ασχολούμαστε με ό,τι μπορούμε να μάθουμε γύρω από την έννοια της μόδας και πως μπορεί να μας φανεί χρήσιμη στην καθημερινότητά μας. Το κάθε άρθρο θα έχει το δικό του θέμα και χαρακτήρα, κάθε φορά, όμως, θα δίνονται και κάποιες συμβουλές (tips) για το ντύσιμο μας, ανάλογα με την περίοδο. Παράλληλα, θα δίνονται απαντήσεις σε δικές σας ερωτήσεις. Αυτή τη στήλη ελπίζω να την αγαπήσετε όσο και εγώ, έχουμε πολλά να πούμε, άλλωστε…

Για δικές σας προτάσεις στη θεματολογία αλλά και για τις δικές σας ερωτήσεις, μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματα σας στο e-mail μου www.mikaelaparas@hotmail.com ή στον λογαριασμό μου στο Facebook “Mikaela Paraskeva”.

Ελλαδικό
Mikaela Paraskeva
Η Μικαέλα Παρασκευά ασχολείται ενεργά με τη μόδα. Είναι υπεύθυνη της στήλης μας "Let's fashion it" και δημοσιεύει άρθρο στο Kalamata IN κάθε Παρασκευή.