Η CostaNavarino υποδέχεται στην Ελλάδα το LegendsTour, το διεθνές επαγγελματικό τουρνουά γκολφ, το οποίο επιστρέφει στη χώρα μας μετά από 23 χρόνια. Το«Costa Navarino Legends Tour Trophy», θα πραγματοποιηθεί 7-9 Ιουνίου στα γήπεδαThe Bay CourseκαιInternational Olympic Academy Golf Course.

Το«Costa Navarino Legends Tour Trophy»διοργανώνεται από το E uropean Tour Group και ηCosta Navarino-που αποτελεί μέλος του δικτύου EuropeanTourDestinationsμε 4 γήπεδα γκολφ- θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμότουLegendsTourγιατο 2024, στηνηπειρωτικήΕυρώπη.ToLegendsTourείναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό τουρνουά γκολφ ανδρών ηλικίας 50 ετών και άνω, στο οποίο συμμετέχουν νικητές κορυφαίων διοργανώσεων, όπως το RyderCupκαι τα Majors.

Το Legends Tour θα φιλοξενηθεί σε δύο γήπεδα, στο The Bay Course την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στο International Olympic Academy Golf Course το Σάββατο και την Κυριακή 8 &9 Ιουνίου. Οι παίκτες και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους ανάμεσα στα 4 ξενοδοχεία του προορισμού: The Romanos, a Luxury Collection Resort, W Costa Navarino, MandarinOriental, CostaNavarinoκαιThe Westin Resort Costa Navarino.

Ο Ben Cowen, European Tour Group’sChief Tournament and Operations Officer, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποστηρίζουμε το νέο αυτό τουρνουά στην Ελλάδα, σε δύο από τα γήπεδα που περιλαμβάνονται στα EuropeanTourDestinations, προσφέροντας καινούργιες εμπειρίες και ευκαιρίες για νίκες στα μέλη του Legends Tour.Το EuropeanTourGroup συνεργάζεται με τον RyanHowsam και την ομάδα του LegendsTourγια να μεγάλης αξίας έπαθλα μέσα στο 2024. Μετά την επιτυχημένη έναρξη της σεζόν στα Μπαρμπέιντος την προηγούμενη εβδομάδα, ευχόμαστε στα μέλη μας καλή επιτυχία στο SeniorPGAChampionship στις ΗΠΑ, το οποίο πραγματοποιείται αυτόν τον μήνα, πριν από το τουρνουά στην Ελλάδα, το οποίο θα αναδείξει παγκοσμίως την μοναδική CostaNavarino».

ΟPhilHarrison, LegendsTourCEO, ανέφερε: «Η CostaNavarino είναι ένας υπέροχος προορισμός και είμαστε περήφανοι που έχει προστεθεί στο πρόγραμμά μας με τη βοήθεια του EuropeanTourGroup. Τα γήπεδα γκολφ θα προφέρουν νέες προκλήσειςστους παίκτες σε συνδυασμό με μια μαγευτική θέα. Πολλά μέλη μας γνωρίζουν ήδη την CostaNavarino και τι προσφέρει, ενώ όσοι δεν έχουν επισκεφθεί τον προορισμό στο παρελθόν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν κάτι ξεχωριστό, εντός και εκτός των γηπέδων. Το γεγονός ότι φέρνουμε το LegendsTour στην Ελλάδα, συνεισφέρει στην προώθησή του θεσμού στην Ευρώπη και διεθνώς. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ευχαριστούμε το EuropeanTourGroup για την οικονομική και τεχνική τους υποστήριξη ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το τουρνουά».

Ο DavidAshington, Γενικός Διευθυντής, CostaNavarinoGolf, σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την CostaNavarino να αποτελεί τον πρώτο προορισμό στην Ελλάδα που φιλοξενεί ένα τόσο σημαντικό επαγγελματικό τουρνουά γκολφ μετά από 23 χρόνια. Με συνολικά 4 γήπεδα γκολφ, σε συνδυασμό με 4 ξενοδοχεία 5 αστέρων και πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς και αυθεντικών εμπειριών για κάθε εποχή του χρόνου, ανυπομονούμε να δείξουμε όσα έχουμε να προσφέρουμε στους παίκτες, στις οικογένειές τους,στους επισκέπτες του τουρνουά και στο ευρύτερο διεθνές κοινό».

Συμμετοχές στο τουρνουά

Στο τουρνουά έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή τρεις νικητές των Majors καθώς και 8 από τους 10 κορυφαίους παίκτες του περσινού LegendsTourOrderofMerit. Ταονόματατωνσυμμετεχόντωνθαανακοινωθούνσύντομααπόταμέσακοινωνικήςδικτύωσης του LegendsTour (@euLegendsTour), ενώ περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο legendstour.com.

Το γήπεδο TheBayCourse

Το παραθαλάσσιο par71  γήπεδο 18 οπών είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ, RobertTrentJonesJr και μετρά απόσταση 5.422 μέτρων από τα πίσω σημεία εκκίνησης (tees). Oι λάτρεις του γκολφ όλων των επιπέδων μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους ακολουθώντας μια διαδρομή ανάμεσα στους λόφους και τους ελαιώνες με θέα στη θάλασσα και στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου.

Το γήπεδο International Olympic Academy Golf Course

Σχεδιασμένο από τον δύο φορές πρωταθλητή Masters και θρύλο του RyderCupJoséMaríaOlazábal, το γήπεδο γκολφ στην περιοχήNavarinoHills, βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος. Το πρώτο παγκοσμίως InternationalOlympicAcademyGolfCourse, είναι par72 και μετρά απόσταση 6.366 μέτρων.

Σχετικά με το LegendsTour

Παλαιότερα γνωστό ως European Senior Tour και Staysure Tour, το Legends Tour είναι το επαγγελματικό τουρνουά γκολφ ανδρών ηλικίας 50 ετών και άνω. Πέντε χρόνια μετά το πρώτο The Senior Open, που κέρδισε ο Neil Coles το 1987, περισσότεροι από 60 επαγγελματίες ζήτησαν τη δημιουργία ενός επίσημου Tour, το οποίο και συστάθηκε το 1992. Πολλοί από τους πρωτοπόρους πρωταθλητές που έπαιξαν στο Ευρωπαϊκό tourκατά τη δεκαετία των δεκαετιών 1970-1990 αποτελούν τα ενεργά μέλη του Legends Tour.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Ryan Howsam, Διευθύνων Σύμβουλος του Staysure Group, απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στο Legends Tour σε κοινοπραξία με την European Tour, μια μοναδική δομή όπου ένα άτομο έχει την πλειοψηφία σε ένα επαγγελματικό τουρνουά.

Ο Colin Montgomerie, ο Sam Torrance και ο IanWoosnam είναι μεταξύ των νικητών του John Jacobs Trophy, το οποίο απονέμεται στον παίκτη γκολφ που τερματίζει πρώτος στο Legends Tour Order of Merit της Rolex.

Το 2024, το Legends Tour ξεκίνησε νέες συνεργασίες με τους πρώην αρχηγούς του Ryder Cup, Paul McGinley και Colin Montgomerie.

Το LegendsTour προσφέρει ασύγκριτες εμπειρίες παιχνιδιού για ερασιτέχνες παίκτες γκολφ στα LegendsExperience, ChampionshipPro-Am και CelebrityPro-Am. Αυτές οι εμπειρίες παρέχουν στους παίκτες του γκολφ μοναδικές ευκαιρίες για να παίζουν δίπλα σε θρύλους του αθλήματος σε διαγωνιστικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται σε προορισμούς γκολφ παγκοσμίου επιπέδου.

Ελλαδικό