Δε θα μπορούσαμε να αποχαιρετήσουμε με καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι από τη χθεσινή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Η εκδήλωση για τη «Λευκή Νύχτα» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την Καλαμάτα να βουλιάζει από κόσμο. Χιλιάδες ήταν αυτοί που χθες το βράδυ επέλεξαν να απολαύσουν την ξεχωριστή αυτή διοργάνωση, τόσο ντόπιοι όσο και επισκέπτες. Η εικόνα της πόλης μας φάνταζε εικόνα πόλης εξωτερικού, με τους επιχειρηματίες και τις μουσικές εκδηλώσεις να δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα ο καθένας στην όλη διοργάνωση.

Η «Λευκή Νύχτα» της Καλαμάτας ήταν αναμφισβήτητα άκρως επιτυχημένη. Επιτυχημένη για τους καταστηματάρχες, επιτυχημένη για τους κατοίκους της πόλης, επιτυχημένη για τον τουρισμό της, επιτυχημένη για όλους! Μια νύχτα με πολύ κόσμο στους δρόμους, μουσική και τραγούδια παντού, ανοιχτά καταστήματα με χαμηλές τιμές και γενικά πολύ κέφι και διασκέδαση για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Όποιον ρωτούσες στον δρόμο, ένα πράγμα σου έλεγε: “δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο”. Όντως, δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στην πόλη μας. Η ανταπόκριση του κόσμου τεράστια, κάτι που αποδεικνύει, όπως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, ότι ο κόσμος της Καλαμάτας «διψάει» για διασκέδαση, για εκδηλώσεις, για κάτι το διαφορετικό. Να ξεφύγει από τη ρουτίνα, την καθημερινότητα και τη μιζέρια που προκαλούν οι καταστάσεις που ζούμε το τελευταίο διάστημα.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, εξέφρασε βαθιά ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο κόσμος και οι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη «Λευκή Νύχτα», που απηύθυναν ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας. Η αποψινή διοργάνωση θα τονώσει την εμπορική κίνηση, αλλά – το κυριότερο – δίνει στον κόσμο την ευκαιρία να βγει έξω, να χαρεί και να γελάσει, τόνισε ο Δήμαρχος.

 

Ελλαδικό