Είναι ένας άνθρωπος γεμάτος δύναμη και θέληση που μας κάνει περήφανους για το πείσμα του, το ήθος του, τις διακρίσεις του στον αθλητισμό. Πρόκειται για τον Γιώργο Λαζαρίδη, αθλητή του τένις με αμαξίδιο.

Πρόσφατα επέστρεψε από διεθνή τουρνουά, στα οποία κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ KARVINA OPΕΝ,ΤΣΕΧΙΑ 20-23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το διεθνές τουρνουά Karvina open 20-23 Μαρτίου διεξήχθη στην πόλη Karvina στην Τσεχία. Μετά από την 8μηνη αποχή του από τουρνουά και αγώνες, η επιστροφή του Γιώργου Λαζαρίδη κρίνεται επιτυχημένη. Στους αγώνες στο μονό, μετά από δυο νίκες, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά. Στους αγώνες στο διπλό, με παρτενέρ του τον συναθλητή του στην Εθνική ομάδα, Μείνω Σταμάτη, μετά από δυο νίκες κατάφεραν και έφτασαν στον τελικό του τουρνουά, ηττήθηκαν όμως, παρόλο που έπαιξαν αρκετά καλά και έτσι κατέκτησαν την δεύτερη θέση στο τουρνουά. 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ALPI DEL MARE,CUNEO ITALIA, 27-30 MAΡΤΙΟΥ

Το διεθνές τουρνουά Alpi del Mare 27-30 Μαρτίου διεξήχθη στην πόλη του Cuneo στην Ιταλία. Στους αγώνες στο μονό, ο αθλητής μας μετά από δυο νίκες έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά. Στους αγώνες στο διπλό, με παρτενέρ τον συναθλητή του στην Εθνική ομάδα Στέφανο Διαμαντή, μετά από δυο νίκες κατάφεραν και έφτασαν στον τελικό του τουρνουά, νίκησαν και κατέκτησαν την Πρώτη θέση. 
 

Το επόμενο διάστημα, ο Γιώργος Λαζαρίδης, θα συνεχίσει τις προπονήσεις του στο γήπεδο τένις για ΑμεΑ του Δήμου Καλαμάτας με την επίβλεψη του προπονητή του Ανδρέα Νίκα και στο γυμναστήριο με την γυμνάστριά του Χριστίνα Πανταζοπούλου. Ακόμα, θα βρεθεί και στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο 1ο Αθλητικό Κέντρο του Δ.Γέρακα για να κάνει προπονήσεις με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κόντο.

 

Ξεφεύγοντας λίγο από αεροδρόμια και αγώνες, ο Γιώργος Λαζαρίδης, επισκέφτηκε στις 2 Απριλίου το Δημοτικό Σχολείο Θουρίας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Πραγματικά μια όμορφη συνάντηση με τους μικρούς μαθητές, με θέμα την ''διαφορετικότητα''. Συζητήσαμε, είδαμε video και slide show, μου έκαναν ερωτήσεις, παίξαμε Τένις. Ερωτήσεις αυθόρμητες και αληθινές. Είναι από τις συναντήσεις που με κάνουν δυνατό, με γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία, περνάω καταπληκτικά μαζί τους. Ευχαριστώ τους δασκάλους και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θουρίας, για την πρόσκληση και την τιμή που μου έκαναν να είμαι μαζί τους και να περάσω ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό. Τους εύχομαι τα καλύτερα».

 

Οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις συνεχίζονται με την προσεχή συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ( ΕΑΟΜ-ΑμεΑ),11 και 12 Απριλίου στο ΟΑΚΑ, στην Αθήνα.

 

Εμείς να ευχηθούμε τα καλύτερα στον αθλητή Γιώργο Λαζαρίδη σε ό,τι στόχο βάζει στη ζωή του!

 

Elladiko