Το 9ο φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μάς προσκαλεί στην εναρκτήρια συναυλία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας (οδός Υπαπαντής 23).

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας έπειτα από την πρόσκληση που απεύθυνε προς όλους τους καθηγητές κιθάρας που διδάσκουν σε Ωδεία της πόλης διοργανώνει ένα Gala κιθάρας με τίτλο “H Κιθάρα της πόλης”. Σε αυτό συμμετέχουν οι Γιώργος Χόχωλης, Θοδωρής Παναγόπουλος και Αντώνης Κουφουδάκης που θα παρουσιάσουν έργα των L. Brouwer, R.Dyens, I. Albeniz, M.C.Tedesco και Θ.Παναγόπουλου (Φιλική συμμετοχή στο πιάνο ο Λουκάς Γεώργας).

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών την ίδια βραδιά φιλοξενεί τον Παναγιώτη Τζώρτζη που απέσπασε το α’ βραβείο του 8ου Διαγωνισμού Κιθάρας “Γεράσιμος Μηλιαρέσης”, ο οποίος θα μάς παρουσιάσει έργα των J. Dowland, N.Pagannini κ.ά.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ (Σύλλογος Γονέων & Φίλων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ) σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Έχει γίνει πια ένας πολύ πετυχημένος θεσμός με Πανελλήνια αλλά και διεθνή εμβέλεια προσκαλώντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για συναυλίες, σεμινάρια και masterclasses προσφέροντας στην πόλη μας ιδιαίτερα σημαντικές συναυλίες που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στην Λαϊκή Πινακοθήκη, στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” και στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης.

Για προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (τιμή 5 ευρώ).

Ελλαδικό