Την αναστολή λειτουργίας όλων των μουσείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων έως τις 30 Μαρτίου, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαρτίου, το ΥΠΠΟΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης.

Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων όσο και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ανακοινώσεις τους ζητούσαν από τις 11 Μαρτίου να κλείσουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της επικράτειας για την προστασία εργαζομένων και επισκεπτών.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή/και έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό