Το Σάββατο 4 Απριλίου το Κέντρο Νέων Καλαμάτας κλείνει 6 χρόνια λειτουργίας και μας καλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο χώρο του, Πλατεία Όθωνος 10, στις 9 το βράδυ σε μια μεγάλη γιορτή για τους ανθρώπους που έκαναν πριν από έξι χρόνια το όνειρο πραγματικότητα και επιλέγουν να τη μοιραστούν με όλο τον κόσμο.

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της νεολαίας (youth work) για το αντικείμενο της εργασίας τους. Ξεκίνησε λοιπόν, από αγάπη κι όχι από ανάγκη. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που όλοι όσοι προσφέρουν στο Κέντρο Νέων το κάνουν εθελοντικά και με αυτό το τρόπο έχει καταφέρει να προσφέρει εργαστήρια από διαφορετικές ειδικότητες σε πάνω από 800 άτομα ετησίως και μάλιστα δωρεάν.

Πέραν της πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, που προσφέρει, των εργαστηρίων, των ευκαιριών μάθησης, των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων που πραγματοποιεί, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας αποτελεί και παράδειγμα προς μίμηση για πολλές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαφημίζοντας την πόλη μας ως μια πρωτοπόρα πόλη στον τομέα της νεολαίας.

Elladiko