Η πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας δηλαδή, αποτελεί ένα από τα πιο αντοπροσωπευτικά σημεία της πόλης, καθώς είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνει πλήθος κόσμου καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, όλες τις εποχές του χρόνου, είναι το σήμα κατατεθέν και το πιο χαρακτηριστικό πρόσωπο μιας πόλης.

Είναι ένας “χώρος” στον οποίο φιλοξενούνται σημαντικές εκδηλώσεις, ένας μέρος για διάφορα, μικρά και μεγάλα, γεγονότα και ένα σημαντικό κοινωνικό και εμπορικό σημείο συνάντησης με ιστορία σημασία.

kentriki-platia-kalamatas-10

kentriki-platia-kalamatas-1

kentriki-platia-kalamatas-2

kentriki-platia-kalamatas-3

kentriki-platia-kalamatas-6

Τον χειμώνα του 2013 ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση και ανάπλαση της πλατείας της Καλαμάτας, η οποία μεταμορφώθηκε σε ένα νέο, μοντέρνο και πιο λειτουργικό σχέδιο που αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χώρο για τα άτομα που θέλουν να βγουν μια βόλτα στην πλατεία είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο, μέσω του ανανεωμένου ποδηλατόδρομου κατά μήκος της Αριστομένους.

kentriki-platia-kalamatas-5

Τα δέντρα, οι φωτισμοί, τα σιντριβάνια, ο ποδηλατόδρομος, τα παγκάκια, όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια νέα, ζωντανή εικόνα. Με αυτόν τον σχεδιασμό της πλατείας, εκτός από την έκτασή της, η οποία αναδείχθηκε, η πρόσβαση πλέον στο ιστορικό κέντρο είναι άμεση και ευχάριστη, αφού η πλατεία συνδέθηκε με διάβαση με τον πεζόδρομο της Αριστομένους.

kentriki-platia-kalamatas-7

Η ανανεωμένη πλατεία προσφέρει κάτι το μοντέρνο και φρέσκο οπτικά στους κατοίκους της Καλαμάτας αλλά και τους επισκέπτες της. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μετά από σχεδόν 25 χρόνια, η πλατεία της πόλης επαναφέρει τα μεγάλα συντριβάνια που ήταν το σήμα κατατεθέν της πλατείας πριν τον μεγάλο σεισμό του 1986. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανανέωσή της και ουσιαστικά του κέντρου της Καλαμάτας μετά από εκείνο το συμβάν.

kentriki-platia-kalamatas-9

Δείτε επίσης:

Ιστορική αναδρομή στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Μοναδική η “νέα” κεντρική πλατεία Καλαμάτας το βράδυ (+ φωτογραφίες)

Μια βόλτα στην πλατεία…

Elladiko