Τι κι αν επισήμως οι γιορτές τελειώνουν στις 7 Ιανουαρίου; Τι κι αν τα λαμπάκια και οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί κοσμούν ακόμα την πόλη; Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι πλέον πίσω μας και το εορταστικό κλίμα αρχίζει σιγά σιγά να ξεθωριάζει. Δε χρειάστηκαν πολλά για να το καταλάβουμε. Αρκούσε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Αν το καλοσκεφτούμε, οι μόνοι που βλέπουν αυτές τις μέρες σαν γιορτινές είναι οι μαθητές, κι αυτό λόγω του ότι ακόμα μπορούν να χαλαρώνουν χωρίς το άγχος του σχολείου και του πρωινού ξυπνήματος. Για τους υπόλοιπους από εμάς όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για όσους απήλαυσαν τις γιορτές, οι πρώτες μέρες του Ιανουαρίου σημαίνουν το γνωστό και ψυχολογικά βαρύ «τα κεφάλια μέσα», ενώ όσοι αδιαφορούν για τα Χριστούγεννα, βρίσκουν σ’ αυτό το διάστημα την πολυπόθητη λύτρωση από τη «χριστουγεννιάτικη φασαρία».

xristougenna-telos-plateia-pagkakia-pagkaki-dentro

Είναι αλήθεια πως οι ρυθμοί της καθημερινότητας δειλά επανέρχονται, με τα καλά τους και τα κακά τους. Αυτό όμως συμβαίνει με τις γιορτές. Έρχονται πάντα για να μείνουν για λίγο, ώστε να έρθουν οι επόμενες, οι μεθεπόμενες… Κι αυτό τις κάνει μοναδικές.

xristougenna-telos-plateia-sintrivani

Μην ξεχνάμε πως έχουμε στα χέρια μας μια νέα χρονιά. Η καθημερινότητα επομένως στην οποία ξαναμπαίνουμε αν μη τι άλλο έχει μια νότα αισιοδοξίας, πόσο μάλλον όταν ζεις στην Καλαμάτα!

xristougenna-telos-plateia-roloi

Ελλαδικό
Panos Iliopoulos
Ο Πάνος Ηλιόπουλος, με σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN.