Η Στούπα, χτισμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης που απέχει από την πόλη της Καλαμάτας μόνο 45 χλμ., δικαίως αποτελεί έναν φημισμένο τουριστικό και άκρως… καλοκαιρινό προορισμό.

Η πλούσια βλάστηση, οι όμορφοι κολπίσκοι και τα γραφικά σοκάκια συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό απόδρασης. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένη και δικαίως πλέον θεωρείται ένας καλοκαιρινός προορισμός για όλα τα γούστα και όλες τις επιλογές. Οι όμορφες και γαλαζοπράσινες παραλίες της και οι επιλογές της για καφέ, φαγητό, ποτό, επιπλέον, επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Ας δούμε αναλυτικά κάποιες από τις επιλογές όσον αφορά τη διασκέδαση στη Στούπα…

Φαγότοπος-Παιδότοπος «Γύρο γύρω όλοι»

Ένας καινούργιος χώρος στον πεζόδρομο της Στούπας, όπου σε αυτόν συναντώνται το φαγητό, ο καφές και… η διασκέδαση των μικρών μας φίλων. Μιλάμε για τον φαγότοπο-παιδότοπο “Γύρο γύρω όλοι”. Συγκεκριμένα, στον εν λόγω χώρο στεγάζεται παιδότοπος, ο οποίος είναι ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλος παιδικά πάρτι, διάφορες θεματικές εκδηλώσεις και φυσικά για παιχνίδι.

giro giro oloi-7

Δείτε περισσότερα για το “Γύρο Γύρω Όλοι”>

“Δωδώνη”

Ένα μέρος που συνδυάζει τα πάντα και μπορεί κανείς να απολαύσει τόσο τα υπέροχα γλυκά, όπως για παράδειγμα, τις καταπληκτικές βάφλες και το άφθονο παγωτό όσο τον ποιοτικό καφέ αλλά και αλμυρά πιάτα, όπως club sandwich. Όλα αυτά είτε στον ιδιαίτερο χώρο του καταστήματος με θέα τη θάλασσα είτε στην παραλία, απολαμβάνοντας τα καθαρά νερά της Στούπας.

dodoni-4

Δείτε περισσότερα για τη “Δωδώνη” >

“Enigma cafe bar”

Ένα all day cafe bar με μαγική θέα στη θάλασσα λόγω της αμφιθεατρικής θέσης του, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του από τις 10:30 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη…

ainigma-13

Δείτε περισσότερα για το “Enigma”>

Παραδοσιακό εστιατόριο “Λιάστρες”

Στη Στούπα Μεσσηνίας θα βρείτε ένα παραδοσιακό εστιατόριο με πιάτα που βασίζονται στα ντόπια προϊόντα και στην ελληνική κουζίνα  Ο λόγος για το εστιατόριο “Λιάστρες”, το οποίο κρατάει το ελληνικό στοιχείο καθαρό. Βέβαια, δεν λείπουν και τα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα.

liastres-6

Δείτε περισσότερα για τις “Λιάστρες”>

“Το Στέκι”

Είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του! Από το πρωί έως… το άλλο πρωί σάς κερνάει δροσερά ροφήματα, καφέ, πρωινά, φαγητό (φημίζεται για τον γύρο του!), γλυκά, cocktails κι ό, τι άλλο βάλει ο νους σας.

to steki-1

Δείτε περισσότερα για “Το Στέκι”>

Εστιατόριο – Ψησταριά “Τα 5 αδέλφια”

Ένα μέρος με ιστορία, αφού άνοιξε τις πόρτες του το 1977 αρχικά ως καφενείο και μετά πήρε τη μορφή που έχει και σήμερα. Μιλάμε για την οικογενειακή ταβέρνα “Τα 5 αδέλφια”, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Στούπας και λειτουργεί ως ψησταριά- εστιατόριο τους καλοκαιρινούς μήνες.

ta-5-adelfia-9

Δείτε περισσότερα για “Τα 5 Αδέλφια”>

“Το Σπιτικό της Αγγελικής”

Ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα στην είσοδο του πεζοδρόμου της Στούπας. Ο λόγος γίνεται για το Σπιτικό της Αγγελικής. Σε έναν παραδοσιακό χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε κλέφτικο, μουσακά, στιφάδο και πολλά άλλα.

spitiko aggelikis-2

Δείτε περισσότερα για “Το Σπιτικό της Αγγελικής”>

“Moto Steki”

Η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 με απώτερο σκοπό να δώσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Στούπας τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την περιοχή της Μάνης αλλά και τα χωριά που βρίσκονται σε αυτήν, με έναν οικονομικό και εύκολο τρόπο… με μηχανές δηλαδή! Να εξερευνήσουν όλη την περιοχή, ακόμη και σημεία που δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο…

moto steki-4

Δείτε περισσότερα για το “Moto Steki”>

Ελλαδικό