Για μια εβδομάδα, από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι βρίσκονταν στην Καλαμάτα, μια σειρά από εκδηλώσεις, παραστάσεις και συναυλίες αφιερωμένες στην Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Η διοργάνωση έγινε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον Δήμο Οιχαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου “ΦΑΡΙΣ”.

Η εβδομάδα-αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 90 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας και τα 6 χρόνια δράσης του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”. Οι εκδηλώσεις προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το ΔΗΠΕΘΕΚ, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, ενώ είχε προγραμματισθεί και μια συναυλία στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου, που λόγω καιρού όμως, ακυρώθηκε.

Πάρτε μια γεύση από όσα έγιναν όλη την εβδομάδα.

Έναρξη Εβδομάδας Μαρία Κάλλας στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά. (Παρασκευή 15 Νοεμβρίου)

Συναυλία στο Δημοτικού Ωδείο Καλαμάτας. (Δευτέρα 18 Νοεμβρίου)

Παράσταση “LA MARIA” στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Μονόπρακτο της Dr. Maria Boundas. (Τρίτη 19 Νοεμβρίου)

Προβολή ντοκιμαντέρ “Η δίκη μας Κάλλας” και συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. (Τετάρτη 20 Νοεμβρίου)


“Αηδόνι ήταν…”, Συναυλία με έργα με θέμα τα πουλιά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Τραγούδησε η coloratoura soprano Γιέλενα Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου. (Παρασκευή 22 Νοεμβρίου)

Η “Μπάντα Κουράγιο” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους, στο ύψος της Στοάς Λόντου. (Σάββατο 23 Νοεμβρίου)


Προβολή της ταινίας “ΜΗΔΕΙΑ” του Π.Π.ΠΑΖΟΛΙΝΙ από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο ΔΗΠΕΘΕΚ. (Κυριακή 24 Νοεμβρίου)

Το διαφημιστικό της ταινίας “Μήδεια”

 

Επιμέλεια των βίντεο

Δημήτρης Αθανασόπουλος

Ελλαδικό
anna pavlou
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.