Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η Καλαμάτα, αφού μόνο 3 ημέρες απέμειναν για να μάθουμε αν θα είναι η πόλη που θα καταφέρει από υποψήφια να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021 και ως εκ τούτου να καθορίσει το μέλλον της με όρους Ευρωπαϊκούς και με οδηγό την εξωστρέφεια και τον πολιτισμό.

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 έλαβε χώρα η πρόβα της επίσκεψης των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016. Είναι η τρίτη κατά σειρά πόλη που θα υποδεχθεί τους εμπειρογνώμονες στην έδρα της.

Η πρόβα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο εκτελεστικός διευθυντής του KALAMATA:21, Έκτωρ Τσατσούλης και ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ, Θανάσης Ηλιόπουλος, πήγε πάρα πολύ καλά με τους εθελοντές που στηρίζουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Η νικήτρια πόλη θα ανακοινωθεί την 11η Νοεμβρίου 2016, στις 12:15, ενώ η ομάδα του KALAMATA:21 θα παρουσιάσει τον φάκελό της στις 10 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Ελλαδικό