Στους 20 καλύτερους παγκόσμιους προορισμούς φέτος για οδικά ταξίδια, βρίσκονται τρεις ελληνικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα και μάλιστα ανάμεσα στις πρώτες δέκα θέσεις, σύμφωνα με έρευνα του DiscoverCars.

Το DiscoverCars ζήτησε σε περισσότερους από 140.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο να βαθμολογήσουν τις 20 καλύτερες γραφικές διαδρομές για οδήγηση, με βάση τις δικές τους εμπειρίες.

Οι διαδρομές περιλαμβάνουν γαλήνια θέα στη θάλασσα και ανεξερεύνητους θησαυρούς που κάποιοι μπορεί να μην έχουν καν ακούσει ποτέ.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα και περιλαμβάνουν τοποθεσίες σε διαφορετικές ηπείρους. Ανάμεσα τους η Καλαμάτα και η Κεφαλλονιά βρίσκονται στην 6η και 8η θέση αντίστοιχα στο top 10. Την συνολική λίστα των 20 κορυφαίων παγκόσμιων προορισμών κλείνει η Μύκονος στην τελευταία θέση.

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί του κόσμου το 2022 για οδικά ταξίδια:

Εβάλοου (Φινλανδία)
Ινβερνές (Ηνωμένο Βασίλειο)
Βικτώρια (Σεϊχέλες)
Ροβανιέμι (Φινλανδία)
Μπρίτζταουν (Μπαρμπάντος)
Καλαμάτα (Ελλάδα)
Κίτιλα (Φινλανδία)
Κεφαλλονιά (Ελλάδα)
Μινεάπολη (ΗΠΑ)
Μπρατισλάβα (Σλοβακία)

Καλαμάτα: Φυσική μεσογειακή ομορφιά και η γοητεία (6η θέση)

«Όπως λέει ο ελληνικός μύθος, ο Θεός μοίρασε χώμα μέσα από ένα κόσκινο και χρησιμοποίησε τις πέτρες που είχαν απομείνει για να χτίσει την Ελλάδα, αναφέρει μεταξύ άλλων το DiscoverCars.
Αν είναι η φυσική μεσογειακή ομορφιά και η γοητεία που επιθυμείτε στη γραφική σας διαδρομή, τότε η Καλαμάτα θα αιχμαλωτίσει την καρδιά σας.

Η ακτή παρουσιάζει μοναστήρια και φρούρια στην άκρη του γκρεμού, υπέροχες παραλίες με Γαλάζια Σημαία και κρυμμένους κολπίσκους.

Ελλαδικό