Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι  στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για την παρουσίαση του νέου καινοτόμου εγχειρήματος CoderDojo Kalamata. Οι ομιλητές ήταν ο κύριος Δημήτρης Κωνστάντος, εκπρόσωπος του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου και του Mataroa, ο κύριος Ιωάννης Μπουγάς, ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και ο κύριος Χρήστος Κορομηλάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.

Το CoderDojo Kalamata αποτελεί ένα κίνημα για την τεχνολογική εκπαίδευση των παιδιών 8-12 ετών, αλλά και των γονέων τους. Σήμερα, η τεχνολογία και η πληροφορική έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της καθημερινής μας ζωής, γεγονός που καθιστά απαραίτητο τον ψηφιακό εγγραμματισμό. Γι΄αυτό και μαζί με τα παιδιά θα βρίσκονται και θα δρουν και οι γονείς τους ώστε να μαθαίνουν κι εκείνοι τον κόσμο των νέων τεχνολογιών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 16 Νοεμβρίου, η ώρα 15:00-18:00, και θα γίνονται κάθε δεύτερο Σάββατο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι δωρεάν, ενώ χρειάζεται πρώτα να γίνει η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.eventbrite.com ή στο 698-5693393. Επίσης, είναι απαραίτητη η παρουσία ενός τουλάχιστον γονέα καθώς και η κατοχή ενός laptop, εκτός και αν δεν έχει κάποιος οπότε πρέπει να ενημερωθούν οι αρμόδιοι για να τους παραχωρηθεί ένα.  Πέρα από αυτά, καλό θα ήταν να έχει ο γονιός μαζί του κάποιο σνακ για το διάλειμμα, ενώ ο καφές για τους γονείς και ο χυμός για τα παιδιά θα προσφέρεται εκεί.

Γιατί να παρακολουθήσει κανείς αυτό το πρόγραμμα;

  • Θα αποκτήσει γνώσεις για τις βασικές αρχές του προγραμματισμού.
  • Θα ενημερωθεί για την ασφαλή και υπεύθυνη πλοήγηση στο διαδίκτυο.
  • Η αλληλεπίδραση παιδιού-γονέα ενδυναμώνει τη σχέση τους.
  • Οι γνώσεις που θα παρέχονται αφορούν και το παιδί και τον γονιό.
  • Θα μάθει πολλά νέα πράγματα με διασκεδαστικό τρόπο.
  • Και, φυσικά, γιατί είναι δωρεάν!

Το CoderDojo Kalamata, διοργανώνεται από το Mataroa, ένα μη κερδοσκοπικό εργαστήρι που προάγει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία κλπ.

Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου και του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων, ενώ χορηγός διαλείμματος είναι το κατάστημα meli melo.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.mataroa.org και στο 698-5693393.

Ελλαδικό
Άννα Παύλου
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.