Ποια είναι η Jennifer Psaki, για την οποία όλοι μιλούν; Τι σχέση έχει με τη Μεσσηνία και πώς βρέθηκε στον Λευκό Οίκο;

Ο 46ος Πρόεδρος της Αμερικής, Joe Biden φαίνεται πως έχει μπει δυναμικά στον ρόλο του και οι δράσεις του εκτυλίσσονται η μία μετά την άλλη. Καταξιωμένα πρόσωπα στο πλευρό του, νέα δεδομένα για τον Λευκό Οίκο και πολλές οι υποχρεώσεις που θα κληθεί να φέρει εις πέρας, κάνοντας τους οπαδούς του να περιμένουν τόσα από αυτόν. 

Μεταξύ πολλών καταξιωμένων προσωπικοτήτων, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε τη Μεσσηνιακής καταγωγής, Jennifer Psaki να σταθεί δίπλα του στον πολιτικό του αγώνα.

Ποια είναι όμως η Jennifer Psaki και ποια η σχέση της με τη Μεσσηνία

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου που βρίσκεται σε αυτήν την τόσο αξιοσημείωτη θέση λοιπόν, είναι ομογενής από τη Μεσσηνία και κόρη του Δημήτρη Ψάκη και της Eileen Mentvei. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, ενώ από νωρίς είχε φανερώσει το πάθος της για την πολιτική και κάπως έτσι, το 2000 φοίτησε στο Κολέγιο William & Mary. Μάλιστα, ξεκίνησε την πορεία της στο Δημοκρατικό Κόμμα με τις εκστρατείες των Tom Harkin και Tom Vilsack.

Στην προεδρική καμπάνια του Barack Obama το 2008, ήταν επικεφαλής του γραφείου τύπου του και τον συνόδευε σε όλες τις περιοδείες, ενώ μετά την εκλογή του τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου.

Από την 1η Απριλίου του 2005 έως και τον Ιανουάριο του 2017, οπότε ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Donald Trump, η Psaki ήταν Διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και από τον Φεβρουάριο του 2013 έως το Μάρτιο του 2015 διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τρία χρόνια μετά την εκλογική νίκη του Ομπάμα «μεταπήδησε» στον ιδιωτικό τομέα αλλά επέστρεψε στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου στην προεκλογική καμπάνια του 2012.

Τον Φεβρουάριο του 2017 άρχισε να δουλεύει ως πολιτική αναλύτρια στο CNN αλλά πριν από μερικές μέρες εντάχθηκε στην ομάδα του Joe Biden και της Kamala Harris που προετοιμάζει τη μεταβίβαση της προεδρίας μετά την εποχή Τrump.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό