Χριστουγεννιάτικες διακοπές δε σημαίνει απαραίτητα… βουνό! Υπάρχουν, εξάλλου, προορισμοί που συνδυάζουν το βουνό με τη θάλασσα, όπως είναι η Καλαμάτα!

Αν επιθυμείτε να περάσετε τις φετινές Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, τότε η Καλαμάτα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, καθώς εκτός από τις αναρίθμητες φυσικές της ομορφιές, είναι ξακουστή και για τα εξαιρετικά παραδοσιακά της προϊόντα! 

Η Καλαμάτα φημίζεται για το άριστο σε ποιότητα ελαιόλαδο που παράγει και τις γνωστές ανά τον κόσμο ελιές, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε αλλά και να αγοράσετε τις περίφημες δίπλες, το διάσημο παστέλι, τα παραδοσιακά λαλάγγια, τα γλυκά του κουταλιού, τον καφέ, τα σύκα, το μέλι κ.α.

Όλα αυτά τα προϊόντα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα παραδοσιακά τοπικά καταστήματα της πόλης.

Καφεκοπτείο «Σπίνος»:

Στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου, κοντά στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, το καφεκοπτείο «Σπίνος», δραστηριοποιείται στον χώρο επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας ποιοτικών καφέδων στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας, από το 1926.

Με μεγάλη γκάμα εκλεκτού καφέ, εξαιρετικά χαρμάνια, μαγευτικά αρώματα και ασύγκριτη γεύση,  για τους απαιτητικούς και τους γευσιγνώστες, το καφεκοπτείο «Σπίνος» με χαρακτηριστικό σήμα τον ρόμβο, διαθέτει φρεσκοκομμένο καφέ με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά καθώς και μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων.

Δείτε περισσότερα στο www.spinoscoffee.gr

«Ποτοποιία Κωστέας»:

Πενήντα επτά χρόνια παρουσίας στο χώρο της παραγωγής ποτών και αποσταγμάτων συμπλήρωσε το 2019 η «Ποτοποιία Κωστέας» στη Μεσσηνία. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος στο πέρασμα των χρόνων και δεν είναι άλλος από την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που ικανοποιούν τους απαιτητικούς καταναλωτές.

Πέραν του φημισμένου ούζου της, τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση επεκτάθηκε με επιτυχία και στο τσίπουρο, για το οποίο έχει βγάλει πολλά προϊόντα, με τα αποστάγματα Golden Drop να ξεχωρίζουν.

Δείτε περισσότερα στο www.kosteas.gr

«Cava Μουτζούρη»:

Με συνέπεια από το 1953 η επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας ξηρών καρπών «Cava Μουτζούρη», διακρίνεται για την άριστη ποιότητά της.

Στα δύο καταστήματα που διαθέτει η «Cava Μουτζούρη» στην Καλαμάτα θα βρείτε κάθε λογής εκλεκτούς, ελληνικούς ξηρούς καρπούς, γλυκά και ζαχαρώδη, ποικιλία αποξηραμένων φρούτων, καθώς και πλήθος από  άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

Δείτε περισσότερα στο www.cavamoutzouri.gr

Ελλαδικό