Εχθές, η πόλη μας γιόρτασε το “όχι” στις ναρκωτικές ουσίες  λόγω της σημερινής παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, με έναν μοναδικό αγώνα δρόμου και περπατήματος στο ιστορικό κεντρο της πόλης.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) , ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και εθελοντές, συνεργάστηκαν άψογα και το αποτέλεσμα φάνηκε στη χθεσινή γιορτή.

Εμείς, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε… Όχι μόνο βρεθήκαμε εκεί, αλλά φορέσαμε τα αθλητικά μας, βάλαμε τον αριθμό μας και ξεκινήσαμε το τρέξιμο. Οι συμμετοχές ήταν πολλές, μικροί και μεγάλοι είπαν εχθές το “όχι” στα ναρκωτικά και με χαμόγελο και διάθεση για ζωή, παρέσυραν και όλους τους άλλους που έτυχε να βρίσκονται εκεί τριγύρω να χαμογελάσουν, να χειροκροτήσουν και να φωνάξουν ένα μεγάλο μπράβο στους συμμετέχοντες.

Η διαδρομή ήταν εύκολη, στα πέντε χιλιόμετρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου. Εμείς, όπως και οι περισσότεροι, καταφέραμε τερματίσαμε και πήραμε και το αναμνηστικό μετάλλιο που έδιναν στο τέλος του αγώνα.

Από τη χθεσινή “γιορτή” κρατάμε τη μεγάλη συμμετοχή των Καλαματιανών και όπως είδαμε να γράφει μια μπλούζα ενός συμμετέχοντα, ότι η ζωή έχει “ουσία”, χωρίς ουσίες.

  

Ελλαδικό
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".