Συναντώ καθημερινά ανθρώπους που εκφράζουν την επιθυμία να αποκτήσουν ένα σκύλο. Συνήθως μαζί έρχονται και οι απορίες τους: “Θα βγάζει πολύ τρίχα; μήπως θα γαβγίζει πολύ και έχω πρόβλημα με την γειτονιά; Είναι μεγάλη ευθύνη;” Σε όλα τα παραπάνω η απάντηση είναι ναι!

Spencer

Για να αποκτήσεις ένα σκύλο πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος για την ευθύνη που αναλαμβάνεις, πρέπει να είσαι έτοιμος να ζήσεις με μία ψυχή που σε πολλά πράγματα θα εξαρτάται από εσένα. Η αγάπη, η συντροφικότητα και το δέσιμο που νιώθεις με τον σκύλο σου είναι αναντικατάστατη, για να μην μιλήσουμε για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία.

Cookie

Και φτάνει η ώρα που η μεγάλη απόφαση έχει παρθεί, που βρίσκεις το νέο σου φίλο. Πώς τον επιλέγεις; Το μόνο σίγουρο είναι πως το να αγοράσεις ένα κουτάβι, είναι η πιο κακή επιλογή που μπορείς να κάνεις. Αρχικά, ο όρος “αγοράζω” ηχεί άσχημα, μιας και μιλάμε για ένα ζωντανό πλάσμα. Επίσης, αγοράζοντας ένα σκύλο, ισχυροποιείς το εμπόρια ζώων και τα puppy mils (φάρμες κουταβιών), όπου εκεί τα θηλυκά γεννούν από τον πρώτο τους οίστρο, έως ότου θανατωθούν, όταν δεν μπορούν να γεννήσουν πια. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε χώρους που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και συνήθως αυτές οι φάρμες λειτουργούν παράνομα.

Ελλη

Στον αντίποδα, μπορείς να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζώο που περιθάλπεται από φιλοζωικούς συλλόγους της χώρας. Έτσι αλλάζεις δύο ζωές, μία του ζώου που θα υιοθετήσεις και μία ενός καινούριου που θα πάρει τη θέση του στο καταφύγιο ζώων.

Elvis

Αν ζεις στην πόλη της Καλαμάτας, μπορείς να απευθυνθείς στον φιλοζωικό όμιλο, όπου κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 500 αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλους και γάτες). Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και βασίζει τη λειτουργία του στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων.

Περικλής

Ένας σύλλογος που αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές. Γι’ αυτό, ακόμη και 1€ είναι χρήσιμο για την φροντίδα των ζώων. Ακόμα, μπορείς να κάνεις εικονική υιοθεσία ενός ζώου, φροντίζοντας για μέρος των εξόδων του.

Tobias

Δώστε μια ευκαιρία σε ένα αδέσποτο, αν είστε σίγουροι πως θέλετε να μεγαλώσετε την οικογένεια σας και να αναλάβετε την πιο γλυκιά ευθύνη!

Xouzouris

true story: Ένα αδέσποτο ζώο θα διαπιστώσετε πως ποτέ δεν θα σταματήσει να σας δείχνει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του.

red

Boxer

χαχανούλης

(Όλα τα παραπάνω σκυλιά και ακόμη περισσότερα είναι προς υιοθεσία και θα τα βρείτε στο χώρο του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας.)

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη νέα σελίδα του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας εδώ

 

Ελλαδικό
Ανδρέας Καρασπήλιος
Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είναι υπεύθυνος του οπτικοακουστικού υλικού της INDEVIN και του Kalamata IN. Κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύουμε και πολλές από τις φωτογραφίες των άρθρων μας. Γράφει άρθρα γενικής θεματολογίας στο Kalamata IN.