Οι “Μουσικές του Κόσμου” επιστρέφουν δυναμικά και “ανοίγουν” μουσικά το 2020 με “Ήχους της Ανατολής” το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας .

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας “μεταμφιέζεται” σε “Καλλιτεχνικό Καφενείο” και φιλοξενεί το ντουέτο “Müzikal Ifade” (μουσική έκφραση) που αποτελείται από την Γωγώ Μπατσικούρα στο σάζι, στη φωνή και στα κρουστά και την Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου στη φωνή, στο τσέλο, και στα κρουστά.

Το ντουέτο Müzikal Ifade μελετά το ρεπερτόριο της Σμύρνης, της Καππαδοκίας και της Μ.Ασίας και μας μεταφέρει τα αρώματα της παράδοσης, στο σήμερα. Σάζι, τσέλο και πολλά κρουστά, μπλέκονται σε ενορχηστρώσεις μελωδιών από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία, την Πόλη και την Μικρά Ασία. Αυτοσχεδιασμοί, ταξίμια και αμανέδες, μας μεταφέρουν στα καφέ-αμάν και τις ταβέρνες των αρχών του 20ου αιώνα.Ενίοτε οι Muzikal Ifade, δημιουργούν νέες συνθέσεις, οργανικές και τραγούδια, εμπνευσμένες πάντα από τους ήχους της Ανατολής.

Ο κύκλος “Μουσικές του Κόσμου” διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να “αγκαλιάσει” όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.

Ο λόγος υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών άλλοτε συνοδευτικά, άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση…

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Ελλαδικό