Στην Καλαμάτα έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του “Τόκιο 2020”. Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε στην Κεντρική πλατεία της πόλης σε μια λιτή εκδήλωση.

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε μια λιτή υποδοχή της φλόγας, χωρίς ουσιαστικά κόσμο.

Να σημειωθεί ότι στην Καλαμάτα έφτασε αντιπροσωπεία επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020”, ενώ παρευρέθει και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Το βωμό άναψε με την Φλόγα ο πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Αθανάσιος Βασιλειάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, παρουσία των άλλων 5 λαμπαδηδρόμων Μαρία Χάσκου, Διονύσιο Πουλή, Νίκη Αθανασοπούλου, Παναγιώτη Βεργινάδη και Παναγιώτη Λαγοπάτη.

Μετά το πέρας της λαμπαδηδρομίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το δήμο Καλαμάτας και στη συνέχεια προγραμματισμένες βραβεύσεις. Ο Προέδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος βραβεύτηκε απο το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, για την προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα, ενώ ακολούθησαν και οι βραβεύσεις Ολυμπιονικών – Αθλητών για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Πρόκειται για τους Μαρία Αλεβίζου, Μαρία Κωστοπούλου, Γιώργο Φωτάκη, Ηλία Μάλαμα και Κλέλια Πανταζή.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα “διανυκτερεύσει” απόψε στην Καλαμάτα και θα αναχωρήσει στις 9 το πρωί της Παρασκευής, από την πλατεία Υπαπαντής με προορισμό τη Σπάρτη.

Ο Τζέραρντ Μπατλερ λαμπαδηδρόμος στη Σπάρτη

Αψηφώντας κάθε δισταγμό και τους περιορισμούς περί κορονοϊού, Ο γνωστός ηθοποιός Τζέραρντ Μπατλερ έφτασε στην Ελλάδα για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας.

Ο ηθοποιός που ταύτισε το όνομά του με τον Λεωνίδα μετά την ενσάρκωσή του στην ταινία “300”, θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στην Καλαμάτα:

Elladiko