Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος της Λέσχης, με κωμωδίες από το παρελθόν μέχρι σύγχρονες ταινίες πρώτης προβολής, θα προβληθεί η ταινία «Η ολοκαίνουργια… Καινή Διαθήκη – Le tout nouveau testament» σε σκηνοθεσία Jaco Van Dormael, την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, στις 21:30, στο Καφέ Σινέ (δυτική παραλία Καλαμάτας).

Βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες, όπου ο Θεός ζεί σε ένα τυπικό διαμέρισμα, μαζί με την σύζυγό του και την δεκάχρονη κόρη του, Έα. Όλη μέρα παρακολουθεί την ανθρωπότητα, γεμάτος απογοήτευση για το δημιούργημα του. Η Έα όμως, βλέποντας το καλό μέσα στους ανθρώπους, φεύγει απο το σπίτι με σκοπό να διαδώσει μία Νέα Καινή διαθήκη, μπλέκοντας σε απίθανες κωμικοτραγικές καταστασεις.

Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη αποτελέι μια υπέροχη μαύρη κωμωδία, σε σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη. Χωρίς να προσβάλλει κανένα θρησκευτικό πιστεύω, δίνει μια διαφορετική οπτική στον χριστιανισμό και στην σημερινή πίστη. Μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, χαρίζει απλόχερα ένα πρωτότυπο μηνύμα, γεμάτο αγάπη, συμπόνοια, αστείες ατάκες και ανθισμένους ορίζοντες.

Η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση του Βελγίου για τα Βραβεία Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα το 2016. Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία σε φεστιβάλ ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων Βραβείο Κοινού στον Φεστιβάλ του Όστιν και τα Βραβεία Σεναρίου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία Magritte​.

Comedy, Fantasy | 2015 | BE, FR | 114’
σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael
παίζουν: Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve
21:30 | Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών

INDEVIN