Η Πρωτομαγιά, δηλαδή η πρώτη μέρα του Μαΐου, είναι μέρα αργίας και είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά), την ημέρα δηλαδή που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς  θα πραγματοποιηθεί με εκδηλώσεις από συλλόγους σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτικής Ενότητας Αίπειας διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Λογγάς, μια γιορτή γαστρονομίας με τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (γραφείο Νομού Μεσσηνίας). Οι συμμετέχοντες στη γιορτή μπορούν να πάνε με το πρωτομαγιάτικο στεφάνι τους και την καλύτερη μαγειρική τους δημιουργία για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό στεφανιού και μαγειρικής. Πληροφορίες στο τηλ. 6934-870643.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυπαρισσίας διοργανώνει μουσική εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά με τον ερμηνευτή Γιάννη Θωμόπουλο,  επίσης σήμερα στις 9 μ.μ. στο “Εν Πλω”. Ο γνωστός τραγουδιστής, θα αποδώσει τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου και άλλων.

Ανήμερα Πρωτομαγιάς από τις 12 το μεσημέρι, στο Σταθμό Αγιαννάκη, διοργανώνεται γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τη συνοδεία κλαρίνου. Τηλ. επικ.: 6977-194006.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Λάμπαινα» διοργανώνει Πρωτομαγιάτικο αντάμωμα αύριο στις 12 το μεσημέρι στη Πάνω Βρύση, στην Ανω Λάμπαινα. Θα προσφερθούν μεζέδες και κρασί από τα μέλη του Συλλόγου.

Η Ομάδα Νέων “Η Δημιοβίτισσα” με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει πανηγύρι στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου στα Περιβολάκια με ζωντανή μουσική και δωρεάν αρνιά στην σούβλα για όλους. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μετά το τέλος της πρωινής θείας λειτουργίας. Πρόκειται για την αναβίωση ενός μεγάλου παραδοσιακού πανηγυριού που γινόταν πριν από 15 χρόνια με αφορμή τα εγκαίνια της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου.

Ελλαδικό
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.