Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας θα παρουσιάσει από 3 έως 7 Ιανουαρίου την παράσταση «Η Κοιμωμένη ξύπνησε», ένα έργο που δημιούργησε η πένα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου και ζωντανεύει επί σκηνής η θεατρική εφηβική μας ομάδα.

Πρόκειται για τα… καμώματα άτακτων νεραϊδών, τις πατρικές ανησυχίες βασιλιάδων και τις αγωνίες νέων ανθρώπων του 21ου αιώνα. Με επίκεντρο όμως όλων το διαχρονικό κυνήγι της αληθινής αγάπης από την πριγκίπισσα που κοιμάται στην ασφάλεια του παλατιού για να ξυπνήσει στον φρενήρη σύγχρονο κόσμο.

Η ποιητική γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, ο ρομαντισμός του χθες απέναντι στον κυνισμό του σήμερα αλλά κυρίως τα συναισθήματα των ανθρώπων που παραμένουν εσαεί αναλλοίωτα, θα παρελάσουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 3 έως 7 Ιανουαρίου 2020 κάθε μέρα στις 8 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο και στις 12.00 το μεσημέρι. Σε μια παράσταση που αναζητά την ισορροπία μεταξύ της συγκίνησης και του χιούμορ που… κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει!

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης που περιλαμβάνει τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Βενετσάνου Μπαλόπουλου με τη στενή συνεργασία στην κατασκευή κουστουμιών και του φροντιστηρίου της Κατερίνας Μηλιαρέση και της Μαρίζας Νταϊφά. Η μουσική σύνθεση και επιμέλεια είναι της Κατερίνας Πετρουλάκη, η κίνηση της Σταυρούλας Γκόνου, τα βίντεο και οι φωτογραφίες του Νίκου Τζαβάρα και η αφίσα της Γιολάντας Μιτακίδη.

Elladiko