Ένα διήμερο για όσους αγαπούν τον χορό είτε χορεύουν είτε… όχι, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καλαμάτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού αλλά και το νεοσύστατο τμήμα της Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) – UNESCO.

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (1)

Η πόλη μας φιλοξένησε μια σειρά από δράσεις, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, οι οποίες διοργανώθηκαν από το τμήμα της Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) και ήταν όλες αφιερωμένες στον χορό, φυσικά.

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (2)

Παρουσία του προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Άλκη Ράφτη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, μια ξεχωριστή χορευτική βραδιά στο Μέγαρο Χορού, το οποίο άνοιξε τις πύλες τους για να φιλοξενήσει αυτό για το οποίο προορίζεται… χορό και χορευτές, επαγγελματίες και μη.

Σκοπός αυτής της δράσης ήταν να διαδοθεί στο κοινό της Καλαμάτας ο χορός, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τον τίτλο που έχει Καλαμάτα ως «πόλη του χορού».

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (4)

Ο κ. Ράφτης, παίρνοντας τον λόγο, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για την πόλη της Καλαμάτας να υπάρχει τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID), το οποίο επιβεβαιώνει τον τίτλο της “πόλης του χορού”, όπως χαρακτηριστικά είπε, και ανοίγει τον δρόμο και για άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (7)

Τη βραδιά “άνοιξε” με την ομιλία του ο πρόεδρος του τμήματος της Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) – UNESCO, Θωμάς Παλάτζας, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας για την παραχώρηση του Μεγάρου χορού. Τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στο νεοιδρυθέν τμήμα αλλά και να πει δυο λόγια για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (9)

Για το τελευταίο, μίλησε, βέβαια, περισσότερο η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Κατερίνα Κασιούμη, η οποία ανέφερε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14 και 23 Ιουλίου 2017, ενώ θα μετάσχουν σε αυτό 8 ξένες ομάδες και 4 ελληνικές. Επιπλέον, είπε ότι το Φεστιβάλ θα έχει πολλές παράλληλες και εκπαιδευτικές δράσεις και θα διεξαχθεί σε διάφορους χώρους εκτός από το Μέγαρο Χορού.

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (3)

Η βραδιά συνεχίστηκε με αυτό που όλοι περίμεναν πως και πως: τις παραστάσεις από πολλούς συλλόγους και χορευτικές ομάδες της πόλης μας.

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (10)

Δείτε κάποια στιγμιότυπα της βραδιάς μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες…

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (20)

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (25)

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (31)

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (30)

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (33)

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (34)

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (36)

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (37)

Megaro Xorou Pagkosmia Hmera Xorou (38)

Φωτογραφίες: Κάλλι Κολόζη

Ελλαδικό