Το  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καλαμάτας ενημερωτική εκδήλωση του Deree – The American College of Greece. Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση το “Kalamata IN” είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ένα από τα βασικά στελέχη του Κολλεγίου και ομιλήτρια της βραδιάς.

Ο λόγος για την κα. Παπαγρηγοράκη Μαρία, Recruitment Manager, Admissions Office, η οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την επιτυχία της εκδήλωσης, για τους στόχους του Deree και, φυσικά, δεν παρέλειψε να μιλήσει για την επιλογή της Καλαμάτας.

  • Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το Deree πραγματοποίησε μια ενημερωτική εκδήλωση στην πόλη της Καλαμάτας. Μιλήστε μας για αυτήν την εκδήλωση…

Το DEREE – The American College of Greece, ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά ιστορία προσφοράς στην ελληνική νεολαία, συνεχίζει και φέτος την προσπάθεια γνωριμίας με σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάχθηκε η επίσκεψή μας στην Καλαμάτα. Στόχος της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση των προσκεκλημένων για:

• τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών,
• το πρόγραμμα υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,
• το πρόγραμμα υποτροφιών βάσει βαθμού απολυτηρίου και γεωγραφικών περιοχών,
• το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών,
• τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης σε εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
• το πρόγραμμα study abroad (σπουδών στο εξωτερικό) για ένα εξάμηνο σε ένα από τα 50 πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας που συνεργάζονται με το DEREE,
• τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης,

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort και είχε σημαντική επιτυχία.

deree-kolegio-omilia-elite-2017-16

  • Και οι ομιλητές… 

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

Ο κ. Περικλής Μαντάς, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Καινοτομίας Πελοποννήσου, ο οποίος παρουσίασε τους πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας τόσο για την Καλαμάτα όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, τονίζοντας τη σημασία του τουρισμού και ειδικά των σπουδών που σχετίζονται με το χώρο αυτό.

Η κ. Μαρία Παπαγρηγοράκη, Recruitment Manager, Admissions Office και ο κ. Χάρης Δασκαλοθανάσης, Executive Director, Office of Student Success, Retention & International Student Services, παρουσίασαν τα προγράμματα σπουδών, τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες των φοιτητών και των αποφοίτων τους καθώς, επίσης, και για το πρόγραμμα παράλληλων σπουδών με τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ο Δρ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Επιχειρήσεων Τουρισμού & Φιλοξενίας, αναφέρθηκε στον τομέα του τουρισμού, στις ιδιαιτερότητες του κλάδου αλλά και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στη Μεσσηνία. Η κ. Όλγα Κωνσταντακοπούλου, πρωτοετής φοιτήτρια του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, απόφοιτος του 3ου Λυκείου Καλαμάτας, μοιράστηκε πολύ θερμά με το κοινό τις μέχρι τώρα εμπειρίες της.

Η κ. Ιωάννα Αργυράκη, Sales Coordinator, Aldemar Resorts απόφοιτη του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος 2015 & απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου 2016 με καταγωγή από την Καλαμάτα, εντυπωσίασε με την παρουσίαση του δυνατού βιογραφικού της και την άμεση πρόσληψη της σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου του τουρισμού.

  • Πως προέκυψε η επιλογή της Καλαμάτας; Θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις;

Κάθε χρόνο επιλέγουμε να επισκεφτούμε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας. Εκτός από την Καλαμάτα έχουμε επισκεφτεί τα Χανιά, και θα επισκεφτούμε το Αγρίνιο και τη Σύρο. Σημειώστε ότι οι ενημερωτικές εκδηλώσεις του Deree δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την προώθηση του Κολλεγίου αλλά αποτελούν και επιμόρφωση γύρω από τις επιλογές που έχουν οι νέοι για τις σπουδές τους και τις απαιτήσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία. Το μήνυμα μας είναι πως οι πανελλήνιες ΔΕΝ είναι μονόδρομος για τα παιδιά μας.

deree-kolegio-omilia-elite-2017-4

  • Είστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου;

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, το κοινό που μας παρακολούθησε αποτελούνταν από μαθητές, γονείς, συμβούλους προσανατολισμού, ιδιοκτήτες μεγάλων φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης καθώς και από εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το κοινό ήταν πάρα πολύ θερμό, με έντονο ενδιαφέρον για την παρουσίαση μας που συνέβαλλε στη διοργάνωση μιας όμορφης και ολοκληρωμένης εκδήλωσης.

  • Πως σας φάνηκε η πόλη μας;

Η Καλαμάτα είναι μία σύγχρονη πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, με κοινωνία ανοικτή στα ζητήματα εκπαίδευσης, γνώσης και επαγγελματικής εξέλιξης και αναζήτησης. Η Μεσσηνία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, ιδίως στον τουρισμό και οι νέοι της διψούν για σπουδές οι οποίες θα τους δίνουν επαγγελματικές προοπτικές κατά προτίμηση στον τόπο τους. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε σαν ομιλητή μας τον Δρ. Παπαγεωργίου, επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Επιχειρήσεων Τουρισμού & Φιλοξενίας.

Δείτε επίσης:

Το Deree επισκέπτεται την Καλαμάτα!

Επιτυχημένη η ενημερωτική εκδήλωση του Deree στην Καλαμάτα

Ελλαδικό
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.