Στη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτας, Καλαμάτα B.C., η οποία κατάφερε και κέρδισε τον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.  Επικράτησε των Δρομέων Τρίπολης με 61-55 και έτσι μαζί με το πρωτάθλημα κέρδισε την άνοδό της στην τρίτη κατηγορία.

Λίγο διάστημα μετά από την ίδρυσή της, η μπασκετική «Μαύρη Θύελλα» θα είναι η ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία στις εθνικές κατηγορίες.

Στο κλειστό της Τέντας, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο αγώνας, η ομάδα της Καλαμάτας με τη στήριξη των πιστών φιλάθλων της, κατάφερε να νικήσει και να κατακτήσει την πρώτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Νάστος.
Δεκάλεπτα: 10-11, 30-20, 41-39, 61-55.
Καλαμάτα BC: Κριμιλής 5, Γιαννουκάκης 14, Τσικούρης 12 (1), Τριανταφυλλόπουλος 8 (2), Γερμανός 6 (2), Γεωργανάς 11, Κούτρης 3 (1), Φωτάκης 2, Γαρίνης, Παθιάκης, Αντωνόπουλος, Σπηλιώτης.
Δρομείς Τρίπολης: Μαρκόπουλος 3 (1), Δελής 13, Μπαλλής 10 (1), Μπουρής 11 (2), Παπακώστας 4, Μικέλης 2, Κοσκινάς 8 (2), Αγγελόπουλος, Καλούλι, Κούγιας, Σωτηρόπουλος, Κουτσούγερας.

INDEVIN