Ξημερώματα Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, ο νομός μας πλήχτηκε από βαρύτατα καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν ανυπολόγιστες υλικές ζημιές σε καταστήματα και σπίτια και, δυστυχώς, στοίχισαν ακόμη και τη ζωή κάποιων. Συγκεκριμένα, γίνονται αναφορές για τρεις νεκρούς σε Καλαμάτα, Θουρία και Πήδημα.

Υλικές ζημιές και χάος επικράτησε σε κάποιους από τους δρόμους του νομού λόγω συσσώρευσης χώματος και λάσπης. Συγκεκριμένα, έχει σημειωθεί διακοπή κυκλοφορίας σε κάποια σημεία στις γύρω περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Εθνική οδό Καλαμάτας-Αρεόπολης από τη Στούπα μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο λόγω κατολισθήσεων. Αναφορές γίνονται και για προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Τριπόλεως Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας λόγω συσσώρευσης υδάτων. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση όσων προκλήθηκαν από την χθεσινή νεροποντή.

Ελλαδικό
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".