Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνει την τέταρτη κατά σειρά εκδήλωσή του για τη φετινή χρονιά.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή (23 Απριλίου 2023) στις 20:00 στην μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124). Εξαιρετικοί καλλιτέχνες από την Ισπανία θα ταξιδέψουν το κοινό στους γεμάτους ενέργεια ήχους του Flamenco, με την παράσταση «Η φλόγα του Flamenco στην Καλαμάτα» που μετά από δυσκολίες και αναβολές που δημιούργησε η πανδημία, είναι γεγονός.

O Σωκράτης Μαστροδήμος με σπουδαία καριέρα στην Ισπανία και παρουσία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Flamenco σε όλο τον κόσμο, μαζί με τον καταπληκτικό χορευτή Antonio Amaya Petete, τον Lito Manez στα κρουστά, τον Raul Levia Amador στο τραγούδι και τον Γιώργο Ντινάκο στο μπάσο και την ακουστική κιθάρα, έχουν ετοιμάσει μία μουσικοχορευτική παράσταση
που θα μεταδώσει τη συγκίνηση, τη μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του Flamenco. Τραγούδι (cante), χορός (baile), κιθάρα (toque), καχόν και μπάσο αγκαλιάζουν τις συνθέσεις του Έλληνα κιθαριστή, οι οποίες έχουν αγαπηθεί πολύ από τους λάτρεις της μουσικής και είναι εμπνευσμένες από την μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας.

Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Δημοτική Κοινοφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ”, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, “ΤΕΡΨΙΣ”. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αντώνης Κουφουδάκης ενώ την επιμέλεια του ο Στάθης Γυφτάκης. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμούς κιθάρας.

Όλο το πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας στην ιστοσελίδα:
www.kalamataguitarfestival.gr

Ελλαδικό