Είναι ένα αντιπροσωπευτικό σημείο μιας πόλης και το πιο χαρακτηριστικό “πρόσωπο” για μια πόλη όπως η Καλαμάτα. Η κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η Βασιλέως Γεωργίου είναι το σήμα κατατεθέν της.

Ένα μέρος στο οποίο συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και όλες τις εποχές του χρόνου. Ένας ανοιχτός «χώρος» στον οποίο φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα, ένας μέρος για μικρά και μεγάλα γεγονότα, ένα σημαντικό κοινωνικό και εμπορικό σημείο συνάντησης με ιστορική σημασία.Σε ένα νέο, μοντέρνο και πιο λειτουργικό σχέδιο που αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χώρο για τα άτομα που θέλουν να βγουν μια βόλτα και να περπατήσουν, έχει μεταμορφωθεί η πλατεία από τον χειμώνα του 2013 οπότε και ολοκληρώθηκε ανάπλασή της.

Με αυτόν τον σχεδιασμό, εκτός από την έκτασή της, η οποία αναδείχθηκε, η πρόσβαση πλέον στο ιστορικό κέντρο είναι άμεση και ευχάριστη, αφού η πλατεία συνδέθηκε με διάβαση με τον πεζόδρομο της Αριστομένους.

Τα δέντρα, οι φωτισμοί, τα σιντριβάνια, ο ποδηλατόδρομος, τα παγκάκια, όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια νέα, ζωντανή εικόνα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μετά από σχεδόν 25 χρόνια, η πλατεία της πόλης επαναφέρει τα μεγάλα συντριβάνια που ήταν το σήμα κατατεθέν της πλατείας πριν τον μεγάλο σεισμό του 1986.

Ελλαδικό