Την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 21:00 το Πολιτιστικό Αγρόκτημα (Art Farm) στην Μεγάλη Μαντίνεια Αβίας ξεκινά τις πολιτιστικές του δραστηριότητες και φιλοξενεί στο μικρό του θέατρο το μουσικό συγκρότημα ENCARDIA με μελωδίες και τραγούδια των Ελληνοφώνων της Ιταλίας.

Οι “Εncardia” δημιουργήθηκαν το 2004. Είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα επηρεασμένο από την μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Στις εκατοντάδες εμφανίσεις τους έχουν συνεργαστεί μεταξύ άλλων με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Ξυδάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Θωμαίδης, Βασίλης Λέκκας, Κλαούντια Ντέλμερ κά. Τη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος κατέγραψε ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ με τίτλο ”Εncardia, η πέτρα που χορεύει”.

Τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες-διαλέκτους. Ανήσυχα και unplagged, χωρίς μικρόφωνα και έντονα φώτα τραγουδούν με κιθάρες βιολιά και κύμβαλα κάθε λογής,  και χορεύουν αδιάκοπα κι εκστατικά φέρνοντας τον κόσμο άνω-κάτω. Στην αρχή νομίζεις μότι είναι συγκρότημα αλλά μετά από λίγο νοιώθεις ότι είναι μέλημιας παράξενης οικογένειας. Τους αρέσει να ζωντανεύουν παραμύθια και να παραμυθεύουν τη ζωή και όταν τελειώνουν εξαφανίζονται μαζί με τις αράχνες, τις νεράιδες τις ταραντάτες και τους θρύλους τους. Προτιμούν να παίζουν μουσική στις πλατείες και στους δρόμους. Τελικά, πραγματοποιούν ”συναντήσεις” μάλλον, παρά συναυλίες…

Η θάλασσα, ο ουρανός και το αγρόκτημα, το μεράκι του Μαρίνη, δημιουργού και εμπνευστή του Art farm στη Μεγάλη Μαντίνεια, υπόσχονται μια βραδιά με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής, με τραγούδια και χορούς εκστατικούς…

Εισιτήρια προπωλούνται στο ”Blue note” (Aριστομένους 34) και στο ”κύμα” (Ναυαρίνου 167) στην Καλαμάτα.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Για πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 6932 483630 και 6936 518550

Ελλαδικό
Avatar photo
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.