Τα νούμερα για τη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα τον διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” από την επένδυση της “Costa Navarino”, με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, είναι εντυπωσιακά!

Η “τουριστική πολιτεία” του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που απλώνεται στο δυτικό άκρο της Πελοποννήσου, ανέδειξε μέσα σε λίγα χρόνια την περιοχή της Μεσσηνίας σε νούμερο ένα προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ηδη οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στην οικονομία της Mεσσηνίας από τη λειτουργία του «Costa Navarino» σε αυτά τα 10 χρόνια ζωής του υπολογίζονται σε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Η συνολική επίδραση της “Costa Navarino” στο ΑΕΠ της Μεσσηνίας ξεπερνά το 8%, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη του έργου η επίδρασή του (άμεση και έμμεση) θα ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τους 12 μήνες του 2009 είχαν αφιχθεί συνολικά 30.272 επιβάτες διεθνών πτήσεων, ενώ στο σύνολο του 2019 αφίχθησαν 153.286 ταξιδιώτες!

Δείτε αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία της ΥΠΑ, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” ανά μήνα και έτος από το 2009 μέχρι το 2019:

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται αναλυτικά ανά έτος ο αριθμός των πτήσεων, αφίξεων και αναχωρήσεων, του εσωτερικού και του εξωτερικού:

Elladiko