Όπως γίνεται συνήθως τις γιορτινές μέρες, έτσι και φέτος ο κόσμος ψάχνει  τρόπους να αποδράσει από την καθημερινότητά του. Είναι απολύτως φυσιολογικό, κατά το μέσο όρο, λόγω της οικονομικής μάστιγας που κλονίζει το ισοζύγιο των νοικοκυριών, ο κόσμος να επιστρέφει στα πάτρια εδάφη. Αν είσαι και Καλαματιανός, ακόμα καλύτερα, αφού ζούμε στην πιο όμορφη πόλη… γιατί να μην έρθεις εδώ;

Όλοι, λίγο πολύ, έχουμε συγγενείς και φίλους στην πρωτεύουσα που θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμάτα. Αυτό, έχει ως επακόλουθο, τόσο την αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης εντός της πόλης όσο και στην εθνική οδό, αλλά και μεγαλύτερη “κίνηση” της αγοράς. Περισσότερος κόσμος στους δρόμους, στα εμπορικά καταστήματα και στους χώρους εστίασης, με διάθεση ελπίζουμε για αγορές και διασκέδαση.

Λόγω αυτού λοιπόν, οι αρχές κάθε χρόνο παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση. Το ίδιο γίνεται και φέτος.  Έτσι, σημειώνεται ότι στο ρεύμα εξόδου από Αθήνα (Αθηνών-Κορίνθου) θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, από τις 15:00 έως 22:00 και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, από τις 06:00 έως τις 16:00.

Αντίστοιχα και στην πόλη μας, η τροχαία πραγματοποιεί συνεχείς και εντατικότερους ελέγχους με στόχο την αποφυγή οποιουδήποτε κυκλοφοριακού προβλήματος.

Δείτε επίσης:

10 λόγοι να κάνεις Πάσχα στην Καλαμάτα!

Μπάνιο στην Καλαμάτα σε πεντακάθαρα νερά!

Ελλαδικό
Stavros Panagiotopoulos
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".