We are what we eat – Είμαστε ό,τι τρώμε είναι το σύνθημα της νέας Δράσης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά “MedDiet – Μεσογειακή Διατροφή”. Η δράση αυτή, που έχει στόχο την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής και την ανάδειξη των ωφελειών της, ξεκινά αυτό το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου με την επιμορφωτική εκπαιδευτική ημερίδα “Μεθοδολογίες και Εργαλεία προώθησης διατροφικών πρωτοβουλιών Μεσογειακής Διατροφής”. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Ι.Ι.Ε.Κ “ΟΡΙΖΩΝ” στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος ξεκινάει στις 10:30 π.μ. με τις εγγραφές των ενδιαφερομένων και ολοκληρώνεται στις 14:00 μ.μ. με ένα ελαφρύ γεύμα Μεσογειακής Διατροφής. Έπειτα, στις 17:00 μ.μ. ξεκινάει το δεύτερο μέρος με τις εγγραφές για να ολοκληρωθεί αυτό και συνολικά η ημερίδα στις 21:00 μ.μ. έχοντας προηγηθεί μια συζήτηση σχετικά με όσα θα έχουν ειπωθεί. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρξουν και ορισμένα διαλείμματα για να μην κουραστούν οι συμμετέχοντες. Συντονιστής της απογευματινής συνεδρίας θα είναι ο Νικόλαος Κατσαρός.

 Για τη συμμετοχή στην ημερίδα δεν απαιτείται προεγγραφή ούτε καταβολή χρημάτων. Το Πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Α’ Μέρος

1ο:30 – 11:00 Εγγραφές

11:00 – 12:00 “Μεσογειακή Διατροφή και παιδική παχυσαρκία: Μια επείγουσα υπόθεση” – Ασημίνα Λιακοπούλου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος.

12:00 – 13:00 “Παρουσίαση βιωματικών δράσεων για τη γνώση και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής” – Χριστίνα Δίμιζα, Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Θεατρολόγος – Φιλόλογος.

13:00 – 13:15 Διάλειμμα

13:15 – 14:00 “Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα υγιεινά και εύγευστα Μεσογειακά γεύματα” – Πάρης Κωστόπουλος, Executive Chef.

14:00 – 15:00 Ελαφρύ Γεύμα Μεσογειακής Διατροφής

Β’ Μέρος

17:00 – 17:15 Εγγραφές

17:15 – 17:30 Δημήτριος Μανιάτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Ιωάννης Πλατάρος, Διευθυντής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

17:15 – 18:00 “Μεσογειακή Διατροφή. Άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας” – Δημήτριος Μανιατάκης, Πρόεδρος “Μανιατακείου Ιδρύματος

18:00 – 18:30 Τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής “Περιβαλλοντικοί ρύποι στην καθημερινή μας διατροφή” – Νικόλαος Κατσαρός, Εθνικός Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφάλειας τροφίμων, τ. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

18:30 – 19:00 Διάλειμμα με παρουσίαση έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων

19:00 – 19:30 “Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία” – Αντωνία Τριχοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

19:30 – 20:00 “Μεσογειακή Διατροφή και Καρδιά” – Βασίλειος Σπανός, Ιατρός Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Δ/ντής  Καρδιολογικής κλινικής Θεραπευτηρίου “Ευρωκλινική”

20:00 – 21:00 Συζήτηση – Συμπεράσματα Ημερίδας

 

Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Πλατεία 23ης Μαρτίου

24100–Καλαμάτα

Τηλ.: 27210 62200

Fax: 27210 62229, 82741

Websitewww.messinianchamber.gr

Κεντρικό email: info@messinianchamber.gr

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.