Ημερίδα με θέμα την τοπική κουζίνα της Μάνης διοργανώνει ο Δήμος Δυτικής Μάνης με αφορμή ότι με τα νέα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης του τουρισμού κάθε περιοχή θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τοπική της ταυτότητα και να διαφοροποιηθεί ως ένας ξεχωριστός προορισμός και τελικά να προσφέρει κάτι μοναδικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ημερίδα με θέμα “Μάνη, Γαστρονομία και Προσέλκυση Τουριστών”, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Στούπας.

Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι:

– Η κυρία Νίκη Μηταρέα, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας.

Η ομιλία της θα εστιάσει στο γεγονός ότι τα φαγητά αλλά και το κρασί του τόπου, μπορούν να γίνουν από τους πιο σημαντικούς λόγους που θα παροτρύνουν τους τουρίστες να το επιλέξουν σαν τουριστικό προορισμό.

– Ο κύριος Στάθης Αναστασόπουλος – Δήμαρχος Μεσσήνης.

Η ομιλία του θα εστιάσει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου, με έμφαση στα αντι-οξειδωτικά.

– Ο κύριος Παράσχος Αξιώτης – Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Η ομιλία του θα εστιάσει στον γαστροτουρισμό που δεν αφορά μόνο στη διαδικασία γευστικής δοκιμής προϊόντων και εδεσμάτων αλλά και την ενεργή εμπλοκή των ιδίων των τουριστών στην διαδικασία παραγωγής κάποιου προϊόντος ή εδεσμάτων.

Η Ημερίδα αφορά όλους όσοι εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν, αλλά και όλους όσοι θα ήθελαν να μάθουν για τη Μανιάτικη Γαστρονομία.

Ελλαδικό