Ημερίδα με θέμα “Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος – ΔΑΔ,  Από τη θεωρία στην πράξη” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό, το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, με τη συνεργασία του: Αυτισμός – Άσπεργκερ Ελλάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ για την παρακολούθηση της ημερίδας είναι απαραίτητη η προεγγραφή των ενδιαφερομένων. Στην ημερίδα θα μιλήσουν ειδικοί πάνω στο αντικείμενο, κατατοπίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το κοινό σχετικά με αυτό.

Η ημέρα της Παρασκευής περιλαμβάνει εργαστήρια που αφορούν θεραπευτές και γονείς. Για τα εργαστήρια, που είναι βιωματικού χαρακτήρα, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Την ημέρα της ημερίδας, το Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από διακεκριμένους ειδικούς στον χώρο τους, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 8:00 π.μ. με τις εγγραφές και τους χαιρετισμούς, λαμβάνοντας τέλος στις 15:30 μ.μ. με ένα Στρογγυλό Τραπέζι, όπου θα συζητηθούν τα θέματα που θα τεθούν εκείνη την ημέρα.

Συντονιστές της ημερίδας θα είναι οι:

Στέργιος Νότας, κλινικός ψυχολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΘΜΑ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π & Α. Κυριακού

Κωνσταντίνος Σαραβελάκης, δάσκαλος και προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μεσσηνίας

Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος, δάσκαλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  • Εργαστήρια θεραπευτών

14:00 – 15:30 ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΣΙΜΠΛΟΥΛΗ – Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των διαταραχών κοινωνικής επικοινωνίας και λόγου στις ΔΑΦ – ΔΑΔ. 16:00 – 17:30 ΕΛΙΖΑ ΜΑΓΚΛΑΡΗ – Μοντέλο αισθητηριακής ολοκλήρωσης. 18:00 – 20:00 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΝΑ, ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΡΟΣΙΝΟΥ – Ένταξη παιδιών με ΔΑΦ: Το βίωμα του παιδιού, το βίωμα του εκπαιδευτικού.

  • Εργαστήριο γονέων

17:00 – 19:00 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΑΛΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΣΑΓΙΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

8:00 – 9:00 Εγγραφές

9:00 – 9:15 Χαιρετισμοί

9:15 – 9:45 ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ (Διοικητικός επιστήμων, προϊστάμενη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας – Υπουργείο Υγείας) – “Μοντέλο βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας”. 9:45 – 10:45 ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ – “Παρουσίαση του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας”.

9:45 – 10:45 ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ – “Παρουσίαση του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας”

10:45 – 11:30 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΝΑ (Κλινική ψυχολόγος, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών) – ΔΑΦ: Σύγχρονες προκλήσεις και συστημική ανάλυση συμπεριφοράς”

11:45 – 12:30 ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ (Διδάκτορας Ειδικής Αγωγής) & ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΡΟΣΙΝΟΥ (Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός, Μάστερ Σχολικής Ψυχολογίας) – “Θεραπευτική και Διδακτική προσέγγιση στην ΔΑΦ: δύο ενδεικτικές μελέτες περίπτωσης”

12:30 – 13:15 ΕΛΙΖΑ ΜΑΓΚΛΑΡΗ (Παιδιατρ. Εργοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Παιδιατρ. Ινστιτούτου) – “Ο ρόλος της εργοθεραπείας στον Αυτισμό και το μοντέλο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης”

13:30 – 14:15 ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΣΙΜΠΛΟΥΛΗ (Λογοθεραπεύτρια ΕΘΜΑ – Γεν. Νοσοκ. Παίδων Αθηνών Π & Α. Κυριακού) – “Διαταραχές κοινωνικής επικοινωνίας και λόγου στις ΔΑΦ – ΔΑΔ”

14:15 – 14:45 ΣΟΦΙΑ ΣΑΓΙΑ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΑΛΗΣ – “Εκφοβισμός και σχολική βία σε παιδιά με ΔΑΦ – ΔΑΔ”

14:45 – 15:30 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό:

Site του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας: www.autismmessinias.gr/

Περιλήψεις των διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν στην ημερίδα: www.autismmessinias.gr/images/stories/suggestions.pdf

Περιλήψεις εργαστηρίων: www.autismmessinias.gr/images/stories/laboratory.pdf

Αίτηση προεγγραφής στην ημερίδα: www.autismmessinias.gr/images/stories/seminario.pdf

 

Ελλαδικό
Άννα Παύλου
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.