Ένα όμορφο αφιέρωμα για την ομάδα του «Κalamata IN» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ημερησία».

“ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ – Κalamata IN για πολύ… «ψαγμένους» από νέους με όραμα, ο τίτλος του αφιερώματος στο οποίο η αρθρογράφος Βάσω Μιχοπούλου ξετυλίγει την ιστορία του «Κalamata IN».

Σε μια περίοδο που η φυγή από τη χώρα φαντάζει ως η μόνη διέξοδος, μια χούφτα πολύ νέων παιδιών (κάτω των 30) από την Καλαμάτα αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να φύγεις από τον τόπο σου για να βρεις «υψηλότερο επίπεδο», αλλά μπορείς να παραμείνεις και να ανεβάσεις εσύ τον πήχη, αναφέρει.

Η ομάδα του kalamatain. gr, εδώ και ενάμιση χρόνο κατάφερε να φέρει πρώτη την εικόνα της πόλης, το street view, στο κινητό, στο tablet αλλά και στον υπολογιστή μας. Και το πιο σπουδαίο είναι ότι το έκανε πριν από τη Google, υπογραμμίζεται στο άρθρο.

Οι εμπνευστές της ιστοσελίδας, Παύλος Παύλου και Μάριος Παρθένιος ξεκίνησαν τη δημιουργία της το 2009, ως μια ερασιτεχνική προσπάθεια… μια πρώτη προσπάθεια συστηματικής ενασχόλησης έγινε πριν ενάμιση χρόνο… ο σκοπός τους ένας και μοναδικός, να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Καλαμάτα.

Είμαστε περίπου δεκαπέντε άτομα που «τρέχουμε» καθημερινά, μερικοί από μας εθελοντικά να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμάτας, χρησιμοποιώντας φρέσκιες και πρωτοποριακές ιδέες, επιδιώκοντας συνεργασίες με φορείς, συλλόγους και άλλες ομάδες της πόλης», εξηγεί ο 29χρονος διαχειριστής της ιστοσελίδας Παύλος Παύλου, ο οποίος έχει πτυχίο από το Πολιτικό της Νομικής, ενώ συμπληρωματικά έχει σπουδάσει Τουριστικά και Πληροφορική. Με βασικά όπλα τη γνώση της νέας τεχνολογίας, την καινοτομία και κυρίως την αγάπη για τον τόπο τους, τα παιδιά έχουν καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ξεχωρίσουν, όχι μόνο τοπικά, αλλά και ευρύτερα και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού τους.

Δεν είναι τυχαίες οι συνεντεύξεις που έχουν πάρει από προσωπικότητες εντός κι εκτός Ελλάδας, οι συμμετοχές τους σε περίπτερα και εκθέσεις, οι ομιλίες σε ημερίδες, η υποστήριξη εκδηλώσεων, τα αφιερώματα από τον Τύπο (τοπικό και κεντρικό), η δημιουργία του site του Δήμου.

Η πλατφόρμα εικονικής περιήγησης που έχει δημιουργήσει η ομάδα, μέσω της οποίας μπορεί οποιοσδήποτε να «περπατήσει» στην Καλαμάτα από τον υπολογιστή ή το κινητό του, είναι ό, τι πιο «προχωρημένο» μπορεί να δει κάποιος αυτή τη στιγμή στην πόλη.

Από την τελευταία ανανέωση και την προσθήκη της εφαρμογής InCity°, η επισκεψιμότητα του site έφτασε, στις δύο εβδομάδες λειτουργίας του, τις 8.000 επισκέψεις, με 4.000 μοναδικούς επισκέπτες από 60 χώρες, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα την ομάδα και της δίνει κουράγιο να συνεχίσει.

Links

Ιστοσελίδα: http://kalamatain.gr

Εικονική περιήγηση: http://www.incity.kalamatain.gr/

Εικονική περιήγηση για κινητά και tablets: http://incity.kalamatain.gr/ipad/

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της Βάσως Μιχοπούλου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: www.imerisia.gr

Ελλαδικό